Times of Suriname

Federer naar kwartfinal­e in Basel

-

7(NNI6 - Roger Federer heeft zich donderdag eenvoudig geplaatst voor de kwartfinal­es van zijn µthuistoer­nooi¶ in Basel. De =witser won in de tweede ronde met -1 en

- van de Fransman Benovt 3aire. De als eerste geplaatste Federer was na minuten klaar met 3aire. Federer, die recordkamp­ioen is in Basel, won in de eerste ronde al simpel van de Amerikaan Frances 7iafoe. 2ok toen werd het -1 en - .

Federer behaalde zijn vijfde opeenvolge­nde zege op 3aire in evenzoveel wedstrijde­n. De 2 -jarige nummer veertig van de wereldrang­lijst wacht nog op zijn eerste setwinst tegen de acht jaar oudere negentienv­oudige *rand 6lam-winnaar. Federer stuit in de kwartfinal­es mogelijk opnieuw op een Fransman. Adrian 0annarino moet dan wel zijn partij tegen de Canadees Denis 6hapovalov in een overwinnin­g omzetten.

Federer gaat in Basel voor zijn achtste titel, nadat hij zich vorig jaar nog moest afmelden als gevolg van een blessure. Hij speelde al twaalf finales en was zeven keer de beste in zijn geboortest­ad in 2 , 2 , 2 , 2 1 , 2 11, 2 14 en 2 1 .

In Basel kan de winnaar van het Australian 2pen en Wimbledon goede zaken doen in de strijd om de koppositie op de A73-ranking. De huidige nummer twee zag Rafael Nadal afzeggen en kan daardoor flink inlopen op de 6paanse lijstaanvo­erder. (NS)

 ??  ?? RoGEr FEdErEr hEEFt ZIch dondErdaG EEnVoUdIG GEplaatst Voor dE kWartfinal­Es Van ZIJn ‘thUIstoern­ooi’ in Basel. (Foto: Nusport)
RoGEr FEdErEr hEEFt ZIch dondErdaG EEnVoUdIG GEplaatst Voor dE kWartfinal­Es Van ZIJn ‘thUIstoern­ooi’ in Basel. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname