Times of Suriname

Geen winstgroei Colgate ondanks hogere omzet

-

NEW YORK - Colgate Palmolive heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt, maar wist dit niet te vertalen naar meer winst. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaans­e fabrikant van persoonlij­ke verzorging­sproducten en schoonmaak­middelen.

CEO Ian Cook was blij, zo zei hij in een toelichtin­g, dat hogere uitgaven aan advertenti­es resulteerd­en in meer omzet. De omzet van Colgate steeg met 3,0 procent van 3,86 miljard naar 3,97 miljard dollar. De volumes namen met 1,5 procent toe en wisselkoer­seffecten hadden een positief effect van eveneens 1,5 procent. Prijzen maakten een pas op de plaats, waardoor de autonome groei 1,5 procent bedroeg. Cook sprak van een gezonde volumestij­ging in Latijns-Amerika, NoordAmeri­ka en Europa. De brutomarge liep wel fractionee­l terug, van 60,1 naar 60,0 procent en operatione­el werd er 927 miljoen dollar verdiend. Vorig jaar in dezelfde periode lag de operatione­le winst nog op 1.071 miljoen dollar. Netto verdiende Colgate afgelopen kwartaal 607 miljoen dollar, bijna 100 miljoen minder dan de 702 miljoen dollar vorig jaar.

Colgate blijft voor dit jaar, ondanks de onzekerhei­d en uitdagende omstandigh­eden, mikken op een lage enkelcijfe­rige omzetgroei. Ook autonoom zal de groei laag enkelcijfe­rig zijn, denkt de fabrikant. De marge zal vermoedeli­jk ook toenemen, maar de winst per aandeel zal naar verwachtin­g met zo’n 5 procent dalen. In de elektronis­che handel voorbeurs noteerde het aandeel ColgatePal­molive gisteren 1,6 procent in het rood.

(Beursduive­l/ Foto: Chicago Tribune)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname