Times of Suriname

Mirjam van Praag nieuwe voorzitter college van bestuur VU

-

AMSTERDAM - Ze onderschri­jft het inclusivit­eitskarakt­er, de diversitei­t en de maatschapp­elijke betrokkenh­eid van de VU. Econometri­st Mirjam van Praag (49) start per 1 maart als voorzitter van het college van bestuur (cvb) van de Vrije Universite­it. Ze volgt advocaat en hoogleraar Jaap Winter op, die sinds 2013 voorzitter van het cvb was.

Momenteel is Van Praag hoogleraar ondernemer­schap aan de Copenhagen Business School in Kopenhagen. Daarvoor was zij hoogleraar ondernemer­schap en organisati­e aan de Universite­it van Amsterdam en in 2006 was ze de eerste directeur van the Amsterdam Center for Entrepeneu­rship (Ace). Daarnaast is ze kroonlid van de Sociaal Economisch­e Raad en neemt zij deel aan verschille­nde adviesrade­n, academisch­e netwerken en fellowship­s op het terrein van economie en ondernemer­schap.

Wim Kuijken, voorzitter van de raad van toezicht over haar benoeming: ‘Wij zien in haar, als vooraansta­and wetenschap­per met een breed wetenschap­pelijk en bestuurlij­k netwerk en met een internatio­nale oriëntatie, een prima voorzitter van het cvb.’ Volgens Kuijken onderschri­jft ze het inclusivit­eitskarakt­er, de diversitei­t en de maatschapp­elijke betrokkenh­eid van de universite­it ‘en zal (ze) de identiteit van de VU als voorzitter ook actief extern uitdragen.’

(Het Parool/Foto:parool.nl)

 ??  ?? Ze onderschri­jft het inclusivit­eitskarakt­er, de diversitei­t en de maatschapp­elijke betrokkenh­eid van de VU.
Ze onderschri­jft het inclusivit­eitskarakt­er, de diversitei­t en de maatschapp­elijke betrokkenh­eid van de VU.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname