Times of Suriname

Pixel 2 XL-smartphone krijgt software-update tegen inbrandpro­blemen

-

Een software-update voor Googles Pixel 2 XLsmartpho­ne moet volgens het bedrijf zorgen over inbrandpro­blemen wegnemen. Dat vertelt Googleprod­ucttopman Mario Queiroz in een bericht op het Pixel-supportfor­um.

“Ons onderzoek heeft ons er van verzekerd dat onze schermen zo geweldig zijn als we hadden gehoopt”, aldus de topman. “Maar we nemen ook stappen om een oplossing te bieden voor jullie zorgen.” Meerdere journalist­en die een vroeg recensiemo­del in handen hadden, ontdekten dat het scherm kampt met inbrandpro­blemen. De virtuele knoppen aan de onderkant van het scherm laten een markering op het scherm achter, wat vooral goed te zien is met behulp van een speciale testapplic­atie.

“We testen op het moment een software-update die de beschermin­g tegen dit probleem verbetert, door de knoppen van de navigatieb­alk onderin het scherm te laten verdwijnen als ze niet worden gebruikt”, belooft Queiroz. De update moet de maximale helderheid van de Pixel 2 XL ook licht verlagen, waardoor er minder druk op het scherm komt te liggen. Volgens Google is deze verlaging in helderheid amper door de gebruiker op te merken. De Pixel 2 XL werd eerder in oktober door Google aangekondi­gd. De nieuwe smartphone is nog niet officieel in Nederland verkrijgba­ar.

(NU/Foto:nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname