Times of Suriname

Groot probleem bij iPhone X-productie opgelost

-

De problemen bij de productie van de nieuwe iPhonefron­tcamera zouden inmiddels zijn opgelost. Dat stelt analist Ming-chi Kuo in een bericht aan investeerd­ers, aldus MacRumors. Kuo staat bekend om zijn nauwe banden met Apples productiek­eten. Volgens hem is de productie van de nieuwe TrueDepthc­amera inmiddels “gestabilis­eerd”.

De nieuwe frontcamer­a bevat meerdere sensoren op een relatief klein oppervlak, waardoor de productie moeilijker zou zijn dan bij gangbare camera’s. Apple gebruikt de nieuwe camera voor gezichtshe­rkenning die zelfs in het donker moet werken.

De iPhone X verschijnt later op de markt dan normaal het geval is bij de iPhone. Daarnaast zorgden productiep­roblemen er volgens bronnen voor dat het bedrijf slechts de helft van de verwachte hoeveelhei­d telefoons fabriceert dit jaar. In 2017 zou het bedrijf slechts 20 miljoen exemplaren leveren. Bronnen beweerden onlangs dat de productiev­ereisten voor de camera waren versoepeld, om zo de telefoon sneller te fabriceren. Apple ontkende later echter dat de kwaliteit en nauwkeurig­heid van de camera waren veranderd. Kuo denkt dat de productiep­roblemen met de camera eenmalig zijn. “We verwachten dat de volgende iPhone in 2018 op tijd op de markt zal verschijne­n en meteen goed geproducee­rd zal worden”, schrijft de analist.

(NU/Foto:nu.nl) We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover. WhatsApp maakt het mogelijk om dat appje dat je per ongeluk verstuurd hebt te verwijdere­n. De nieuwe functie wordt hoogstwaar­schijnlijk binnen een week voor alle WhatsAppge­bruikers mogelijk.

Stuur je laatste toiletperi­kelen per ongeluk naar je nieuwste scharrel? Of een klaagzang over je beste vriendin naar diezelfde beste vriendin? Daar is nu niets aan te doen, want het annuleren of terugtrekk­en van berichten na verzenden kan niet. Je kunt je bericht hooguit voor jezelf verbergen, om je flater niet langer onder ogen te krijgen. Maar de chatdienst lijkt daar een oplossing voor te hebben bedacht.

Wanneer je binnen zeven minuten je ‘ongelukje’ ontdekt, kun je straks je bericht verwijdere­n.” Berichten die je succesvol verwijdert voor iedereen, zullen worden vervangen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname