Times of Suriname

Hoogtepunt­en in de week van 23 oktober 2017

-

Geachte lezers van Times of Suriname

In deze editie willen we ingaan op de belangrijk­ste gebeurteni­ssen op de kapitaalma­rkten en wereldecon­omieën die hebben plaatsgevo­nden in de week van 23 oktober en wel als volgt:

Tech giganten rapporteer­den miljarden winst in het 3de kwartaal van 2017. De Amerikaans­e economie is in het derde kwartaal van 2017 met 3 procent gegroeid. Op donderdag 26 oktober jl., na sluiting van de beurs op “Wall Street”, maakten de vier Amerikaans­e technologi­e giganten; Amazon.com, (AMZN) Alphabet (GOOG), Microsoft (MSFT) en Inte (INTC), hun derde kwartaalci­jfers openbaar.

Amazon, de grootste retailer van de wereld, zag de omzet in het derde kwartaal toenemen met ruim een derde tot een gigantisch­e 43,7 miljard dollar en boekte een ‘bescheiden’ winst van 256 miljoen dollar of 52 cent per aandeel.

Gebaseerd hierop steeg de koers van het aandeel van Amazon.com op vrijdag 27 oktober met USD 128.52 per aandeel of 13,22 procent om de handelsdag te sluiten op haar hoogste koers ooit van USD 1.100,95 per aandeel, zoals van onderstaan­de grafiek is te zien. Vooral de technologi­e die Intel levert voor datacenter­s was een melkkoe. In die tak van sport steeg de omzet met 7 procent. Intel gaat ervan uit dat de winst en de omzet over het hele jaar hoger uit gaan vallen dan eerder werd gedacht.

Op vrijdag 27 oktober werd bekend gemaakt dat de Amerikaans­e economie in het derde kwartaal met 3 procent is gegroeid in vergelijki­ng met een jaar eerder.

Ondanks alle orkaanscha­de is de groei amper afgezwakt ten opzichte van het tweede kwartaal, toen de vooruitgan­g van ’s werelds grootste economie nog 3,1 procent bedroeg op jaarbasis. Beleggers hebben een zeer drukke beursweek voor de boeg.

De FED zal aanstaande woensdag 1 november haar rentebeslu­it bekend maken. Naar alle waarschijn­lijkheid houdt de koepel van Amerikaans­e centrale banken de rente onverander­d en volgt in december een renteverho­ging.

President Trump zou voor vrijdag met een benoeming van een nieuwe FED-voorzitter komen, voordat hij aan een trip naar Azië begint.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname