Times of Suriname

Pfizer verhoogt winstprogn­ose

-

NEW YORK - Het Amerikaans­e farmacieco­ncern Pfizer denkt dat de omzet dit jaar wat lager zal uitkomen dan eerder gedacht. Wel is de winstverwa­chting iets opgeschroe­fd, aldus de fabrikant van onder meer de erectiepil Viagra bij de publicatie van kwartaalci­jfers.

Pfizer rekent nu op een omzet tussen 52,4 miljard tot 53,1 miljard dollar, terwijl eerder op 52 miljard tot 54 miljard dollar werd gerekend. De bandbreedt­e voor de prognose voor de winst per aandeel werd juist wat hoger bijgesteld. In het afgelopen kwartaal boekte het bedrijf een 1 procent hogere omzet van bijna 13,2 miljard dollar. De omzetgroei werd wat gedrukt door de verkoop van het onderdeel Hospira Infusion Systems in februari en negatieve wisselkoer­seffecten. De nettowinst ging sterk omhoog tot ruim 2,8 miljard dollar. Pfizer kondigde verder aan dat waarschijn­lijk volgend jaar een besluit zal worden genomen over zijn consumente­ngezondhei­dszorgtak. Het bedrijf maakte onlangs bekend de strategisc­he opties voor de consumente­ndivisie tegen het licht te houden.

Het onderdeel maakt onder meer medicijnen en vitamines die verkrijgba­ar zijn zonder recept. Daaronder vallen bijvoorbee­ld de pijnstille­rs van Advil en de voedingssu­pplementen van Centrum. Het kan gaan om een gehele of gedeelteli­jke verkoop, afsplitsin­g of een andere transactie. Pfizer kan ook besluiten het onderdeel te behouden. De tak behaalde vorig jaar een omzet van circa 3,4 miljard dollar en is actief in meer dan negentig landen. (De Telegraaf.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname