Times of Suriname

9eUGDchWe bUDnG 'iePen YeUschijnW nieW in UechWbDnN

-

AMSTERDAM - De brand woedde op de begane grond van de studentenf­lat aan de Rode .ruislaan in Diemen. *ilermo ,, de -jarige Amsterdamm­er die wordt verdacht van brandstich­ting in de studentenf­lat in Diemen, is woensdag niet verschenen op de eerste pro-Iorma]itting in de ]aak. ,¶s advocaat &hristiaan )lokstra liet namens ]ijn clisnt weten µdat het geen kwestie van desinteres­se is¶, maar dat , heeIt besloten niet te komen omdat de ]aak nog niet inhoudelij­k wordt behandeld. 9olgens )lokstra is hij wel bereid om bij de inhoudelij­ke behandelin­g aanwe]ig te ]ijn.

, wordt verdacht van brandstich­ting op de begane grond van de flat aan de Rode Kruislaan in Diemen, waarbij de 27-jarige bewoner David 6wart om het leven kwam en twee andere bewoners zwaargewon­d raakten. (en van hen is blijvend blind aan ppn oog. , werd daags na de brand gearrestee­rd en zit sindsdien vast. Onlangs werden nog een man en een vrouw gearrestee­rd in verband met de zaak. De rechtbank heeft woensdag tijdens de zitting laten weten dat het gaat om de 23-jarige 6imone ,, de zus van de andere verdachte en bewoonster van de woning op de begane grond, en de 26-jarige Rachid 9. Beide zitten nog in alle beperkinge­n vast.

De politie zei eerder rekening te houden met drie mogelijke scenario¶s voor de brandstich- ting: een conflict in de relationel­e sfeer, inbraak of verzekerin­gsfraude met als doel geld op te strijken. +et O0 noemt dat laatste scenario het meest waarschijn­lijk, maar het onderzoek loopt nog. Op 18 januari staat een nieuwe zitting gepland. +et is niet bekend of de zaak dan al inhoudelij­k kan worden behandeld of nog een keer pro-forma zal dienen. (Het Parool/Foto: parool.nl)

 ??  ?? De brand woedde op de begane grond van de studentenf­lat aan de Rode Kruislaan in Diemen.
De brand woedde op de begane grond van de studentenf­lat aan de Rode Kruislaan in Diemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname