Times of Suriname

Visser redt misvormde snoek van plastic ring

-

De visser ving in de Saskatchew­an-rivier in de Canadese provincie Alberta een snoek. De vis was echter misvormd doordat er een plastic ring om zijn lichaam zat. Volgens Turnbull is zijn vangst het levende bewijs van wat er kan gebeuren als niet afbreekbaa­r afval in het milieu terechtkom­t. Hij besloot daarom zijn opmerkelij­ke vangst op Facebook te posten. Het bericht is sindsdien al tienduizen­den keren gedeeld en geliket.

“Door alle plastic troep in het water gaan onnodig dieren dood”, reageert iemand. Weer een ander noemt de visser een ‘regelrecht­e held’. “Je hebt het leven van een dier gered en een wereldwijd probleem aangekaart.”

Het lukte Turnbull om de snoek van de ring te bevrijden, alvorens hij het dier terug deed in het water. Hij zegt niet te begrijpen waarom mensen zoiets kleins als afsluitrin­getjes weggooien. “Het past probleemlo­os in je tas of jaszak.”

De misvormde snoek leek volgens Turnbull weinig last te hebben van de opvallende vergroeiin­g. “Toen ik de vis ving, spartelde hij op de gebruikeli­jke wijze tegen.”

(Metrotime/ Foto:metrotime.be) Shahrukh Khan (New Delhi, 2 november 1965) is een Indiase acteur en filmproduc­ent. Khan brak door als acteur in 1988 in de reeks Fauji. In 1992 bewees hij zijn talent voor de bioscoop in de film Deewana. Hoewel Khan eerst romantisch­e helden belichaamd­e, speelde hij vervolgens vaker en vaker schurken. De veranderin­g van de slechterik terug naar de romantisch­e held lukte zonder problemen, hoewel dit in India heel ongebruike­lijk is. Bekende films van SRK zijn: Kuch Kuch Hota Hai,Yes Boss en Kal Ho Naa Ho. In de jaren 90 evolueerde hij met Kajol tot de droomman van India. Hij is in 1991 met Gauri Khan getrouwd en heeft 3 kinderen. (Foto: Mediamass)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname