Times of Suriname

Lelydorp krijgt schoonmaak­beurt

-

3$5$0$5,%2 'H .HUN YDQ -H]XV &KULVWXV YDQ GH +HLOLJHQ 'HU /DDWVWH 'DJHQ NRQ KHW ]ZHUIYXLOSU­REOHHP LQ :DQLFD QLHW ODQJHU DDQ]LHQ /HGHQ YDQ GH]H NHUN HQ DQGHUH YULMZLOOLJ­HUV ]XOOHQ GDDURP YDQGDDJ HHQ JHELHG YDQ UXLP NLORPHWHU LQ GLW GLVWULFW RQW GRHQ YDQ YXLO

Roy Haverkamp pr officer de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen Der Laatste Dagen zegt dat vandaag de Internatio­nale Dag van Dienstbeto­on is. En gebruik is dat op deze internatio­nale dag over de gehele wereld waar de kerk is gevestigd, projecten ter wille van dienstbeto­on worden uitgevoerd. De Surinaamse kerkorgani­satie heeft dit jaar besloten om in samenwerki­ng met Commissari­aat Wanica-Zuidoost het schoonmaak­project uit te voeren.

Haverkamp zegt dat er voor dit gebied is gekozen, omdat gemeente Wanica gevestigd is in dit district. De gemeente ziet dat er in de omgeving veel zwerfvuil voorkomt. 150 mensen van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen Der Laatste Dagen zullen deelnemen aan de schoonmaak­activiteit­en. Ook zijn er andere organisati­es van de omgeving uitgenodig­d om deel te nemen aan deze schoonmaak­activiteit­en.

Het ligt in de bedoeling dat we een voorbeeld geven en mensen bewust maken over de gevolgen van milieuverv­uiling. “Wij mensen klagen dat het milieu vervuild wordt, maar staan er niet bij stil dat wij zelf ook bijdragen aan het vervuilen ervan. We gooien dagelijks heel wat vuil uit de auto of als we over straat lo- pen, gooien we gewoon ons vuil op straat”, aldus Haverkamp.

Het opruimen van zwerfvuil zal geschieden op het weggedeelt­e van de Indira Gandhiweg gelegen tussen Lelydorp en de Welgedacht A weg. “De kerk is gevestigd aan de Indira Gandhiweg en de mensen van die kerk zien dat de omgeving daar veel zwerfvuil bevat, dus is er gekozen voor dit gebied”, stelt de Haverkamp.

Eenieder is van harte welkom om een bijdrage te leveren. Het is een mooie gelegenhei­d om onze harten te laten spreken en onze handen te laten werken voor onze gemeenscha­p. WI

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname