Times of Suriname

³9HUSOLFKWH JLURUHNHQL­QJHQ 636% LV YULMKHLGVE­HSHUNLQJ EXUJHUV´

-

3$5$0$5,%2 'H YHUSOLFKWL­QJ GLH GH UHJHULQJ KHHIW RSJHOHJG DDQ JURHSHQ ZDDURQGHU RYHUKHLGVL­QVWDQWLHV RP HHQ JLURUHNHQL­QJ WH RSHQHQ ELM GH 6XULQDDPVH 3RVWVSDDUE­DQN 636% LV RRN LQ 'H 1DWLRQDOH $VVHPEOHH '1$ RS ZHHUVWDQG JHVWXLW 9ROJHQV &DUO %UHH YHOG '2( NRPW GH 6WDDW DDQ GH UHFKWHQ YDQ GH PHQVHQ RP ]HOI HHQ NHX]H WH PDNHQ .ODS RS GH YXXUSLMO LV GDW GH PHQVHQ GLH JHKRRU KHEEHQ JHJHYHQ DDQ GH]H SOLFKW QLHW RS WLMG XLWEHWDDOG ZRUGHQ

Breeveld maakt gewag van onder andere het personeel bij het Bauxietins­tituut die per 2 november nog zat te wachten op het salaris. “Verplicht de mensen niet om een rekening bij een bepaalde bank te openen, maar als zij het gedaan hebben, zorg ervoor dat het geld op tijd gestort wordt”, zegt Breeveld. Wat de plicht zelf betreft, heeft Breeveld begrip voor de achterligg­ende gedachte van de regering om een sterke staatsbank te hebben. Maar dit zal niet ten koste moeten gaan van rechten en vrijheden van mensen die afhankelij­k zijn van een overheidss­alaris. “In een democratis­ch land moeten mensen de vrijheid hebben om een rekening te openen waar zij die willen. We moeten mensen de ruimte geven om hun bankrekeni­ng te hebben waar zij die willen hebben”, benadrukt Breeveld. Hij roept de regering op om deze maatregel in her- overweging te nemen.

Eerder heeft ook de vakbewegin­g haar misnoegen geuit over deze maatregel. De regering is aangeschre­ven om hiervan af te zien. Zoals de zaken er nu voor staan heeft de regering niet de intentie om af te zien van het besluit. Naar Times of Suriname verneemt, zullen de klachten over de late uitbetalin­g van de salarissen meegenomen worden om daar werk van te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname