Times of Suriname

Opening eerste fase Kirpalani Superstore

-

PARAMARIBO - In het bijzijn van familie, vrienden, personeel en pers heeft vanmorgen de soft launch plaatsgevo­nden van de Kirpalani Surperstor­e (KSS). De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd. Dit meldt afdeling Kirpalani in een persberich­t. De eerste fase is opgeleverd en bestaat uit drie vloeren (de begane vloer en 1e en 2e verdieping). Naar verwachtin­g zal de grote opening eind 2018 plaatsvind­en, wanneer het project, bestaande uit de begane grond, de eerste en tweede etage, volledig zal zijn opgeleverd.

Shyam Kirpalani bracht in herinnerin­g dat de eerste steenleggi­ng van KSS ongeveer twee jaar terug heeft plaatsgevo­nden, net voordat de recessie begon. Toch is het gelukt om – op kleine stagnaties na – de werkzaamhe­den volgens schema uit te voeren. “Er is natuurlijk wel wat oponthoud geweest. Dat is niet ongebruike­lijk in de bouw, vooral vanwege de recessie, omdat ineens een heleboel materialen niet meer verkrijgba­ar zijn. Dus daar heb je wat vertraging­en gehad, maar het is niet noemenswaa­rdig. We zijn wat betreft de aannemers tevreden dat die een kwalitatie­f goede job hebben geleverd. Als u in het gebouw rondloopt, dan zult u dat zelf zien”, zei Shyam Kirpalani. De grootste uitdaging voor de ondernemin­g op dit moment is om de recessie te voorkomen. Kirpalani merkte op dat het geld ontwaard is en slechts de helft waard is. “Dat wil zeggen dat je spending power is gehalveerd en als gevolg daarvan is er geen koopkracht.” Toch moet het bedrijf op een gegeven ogenblik zien hoe zodanige omzetten te halen, dat het uit de kosten komt. Eén van de strategieë­n die het bedrijf hanteert, is dat het alles onder een dak verkoopt. “Als iemand een T-shirt nodig heeft, maar ook een schroevend­raaier, een freezer of een paar glazen, dan kan hij alles bij Kirpalani vinden. Dan hoeft hij niet te gaan lopen zoeken hier en daar. Dat is de strategie die we hanteren.” Shyam Kirpalani erkent dat dit gemakkelij­ker gezegd is dan gedaan, omdat het bedrijf ongeveer 60.000 tot 80.000 items in zijn inventaris heeft, die allemaal moeten worden bijgehoude­n. “Maar ik moet zeggen: ‘We hebben personeel dat over heel goede kennis beschikt en samen zijn we in staat om op een gegeven ogenblik de controle te houden over alle items’.”

Het grote verschil tussen de KSS en de winkels aan de Maagdenstr­aat en de Domineestr­aat is dat de laatste twee zodanig uit hun voegen zijn gegroeid, dat er relatief weinig loopruimte is voor klanten en inkopers.

“Het verschil zult u hier merken, u zult het zelf zien. Gangpaden van twee, drie, zelfs vier meter! Je kunt rustig, in alle gemak shoppen.” Een andere trekpleist­er is de beschikbaa­rheid over ruime parkeerpla­atsen. Wanneer het project helemaal af is, dan zullen onder het gebouw 54 parkeerpla­atsen zijn en aan de overkant nog eens ongeveer 100 parkeerpla­atsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname