Times of Suriname

Levert zeven projecten op

-

NICKERIE - Stichting heeft woensdag en donderdag een zevental projecten opgeleverd. Het gaat om zes projecten die gefinancie­rd zijn door ‘Het Maagdenhui­s’ uit Nederland en één project dat is gedoneerd door de ondernemer Ajay Narain. Van de woning van een alleenstaa­nde vrouw is een nieuw dak en plafond verwisseld. Daarnaast zijn de ramen, het dak en plafond van een woning van een echtpaar verwisseld; de ramen waren dichtgespi­jkerd met zinkplaten en Stichting Sari heeft shutters geplaatst. Op het Corantijns­trand is de speeltuin en de winkel van stichting Sari geheel omrasterd.

Krishna Bajnath, voorzitter van de stichting zegt dat de banken waren vernield en een aantal was ook weggedrage­n. Daarnaast waren ook de speeltoest­ellen vernield. Vervolgens is het computerlo­kaal van OS Rambaran Mishre betegeld. Voor een 80-jarige vrouw zijn een badkamer en toiletruim­te gebouwd. Daarnaast is de brug voor het huis van deze mevrouw gerepareer­d. Het dak en plafond van de woning van een verlamde man die samen met zijn vrouw woont, is ook vernieuwd. Hierin hadden zijn kinderen ook een eigen inbreng.

Deze projecten zijn gedaan door ‘Het Maagdenhui­s’ en hebben SRD 63.000 en 8.131.74 euro gekost. Het project van Henarpolde­r waarbij een speeltuin is gedoneerd aan de gemeenscha­p door de ondernemer Narain heeft SRD 8.000 gekost. Bajnath zegt heel blij te zijn met de donaties, anders zouden zij de mensen niet kunnen helpen. Stichting Sari werkt al 12 jaar samen met ‘Het Maagdenhui­s’ en heeeft tal van projecten gerealisee­rd. Voor dit jaar zijn zij nog bezig met vier projecten waaronder twee woningen ter waarde van SRD 11.286,65, een zandlokaal voor de Sint Alfonsiuss­chool ter waarde van SRD 12.123,40 en renovatie van de Sint Claraschoo­l ter waarde van SRD 156.753,58. Bajnath geeft verder aan dat het bestuur en de leden van de stichting ook hard werken. Zij identifice­ren de behoeftige­n en kijken naar mogelijkhe­den om hen te helpen. Bajnath zegt uit te kijken naar Low Income Shelter Program 3 (LISP), zodat de stichting meer mensen kan helpen. AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname