Times of Suriname

0LVOXNWH OLTXLGDWLH LQ 0DURNNR RS EHNHQGH XLW 1HGHUODQGV GUXJVPLOLH­X

-

$067(RD$0 - ,n de onder 1ederlands­e 0arokkanen geliefde koffiezaak La Crème in 0arrakech 0arokko is donderdaga­vond waarschijn­lijk per ongeluk een klant geliTuidee­rd. Het doelwit was volgens ingewijden de zeer vermogende 1ederlands­0arokkaans­e crimineel µ0ous¶ ). de eigenaar van de zaak. ,n 1ederland was hij volgens bronnen de financier van de onder criminelen geliefde club 1o Limit in =oetermeer. Die zaak is onlangs voor de tweede keer gesloten door de burgemeest­er omdat het management onvoldoend­e optrad tegen geweld en inmenging van criminelen. ,n het criminele milieu zouden al weken verhalen zijn rondgegaan over een plan ). te liTuideren blijkt nu. Hij zou in Casablanca inmiddels zelf zijn gearrestee­rd omdat de 0arokkaans­e autoriteit­en informatie van hem willen hebben.

). is gelieerd aan de groep van de zeer vermogende $msterdamse drugshande­laar 6amir %ouyakhrich­an die in 01 in =uid-6panje werd doodgescho­ten. µ0ous¶ reed volgens bronnen in 0arrakech in dure auto¶s zoals een sportieve Rolls Royce een )errari en een Lamborghin­i.

De man die donderdaga­vond door zijn hoofd werd geschoten was een geneeskund­estudent. (en vriend van het slachtoffe­r en een vrouw raakten gewond. Het overleden slachtoffe­r is volgens 0arokkaans­e media de zoon van de president van de rechtbank in de centraal-0arokkaans­e stad %eni 0ellal. De 0arokkaans­e minister van %innenlands­e =aken bood publiekeli­jk zijn condoleanc­es aan de familie van het slachtoffe­r. De minister bevestigde ook dat de man per vergissing is doodgescho­ten en dat het werkelijke doelwit een 0arokkaans-1ederlands­e crimineel zou zijn.

,n de $msterdamse onderwerel­d heeft de liTuidatie grote opschuddin­g veroorzaak­t. De aanname is dat een rivalisere­nde criminele groepering met wortels in $msterdam achter de liTuidatie zit. Het zou gaan om een van de groepen die een hoofdrol spelen in de onderwerel­dvete die al veel $msterdamse criminelen het leven heeft gekost. De leiders van die groep verblijven volgens ingewijden met name in Dubai. Die groep zou nu zijn hand hebben overspeeld omdat de 0arokkaans­e politie en geheime dienst op volle kracht op de daders zullen jagen in samenwerki­ng met Dubai dat veel zaken doet met 0arokko. De schutters zaten op een scooter die elders in de stad in brand gestoken werd gevonden.

(Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname