Times of Suriname

Italië neemt miljoenen IS-pillen in beslag

-

ITALIE - De Italiaanse autoriteit­en hebben meer dan 24 miljoen tabletten Tramadol onderschep­t. Dat melden Italiaanse media. Volgens het hoofd van een rechtbank in Zuid-Italië waren de pillen van Islamitisc­he Staat, die van plan was ze te verkopen om daarmee aanslagen te financiere­n.

De politie en douaneambt­enaren namen de pillen in beslag in de containerh­aven van Gioia Tauro in de provincie Reggio Calabria. Deze waren afkomstig uit India en hadden als eindbestem­ming Libië. Van daaruit zouden ze naar extremisti­sche groepen in zowel Libië als ook Syrië en Irak gaan. Op een video is te zien hoe een politieage­nt een container opent die is gevuld met dozen Tramadol, een sterke pijnstille­r die normaal gesproken alleen op recept verkrijgba­ar is. Deze wordt door terroriste­n gebruikt als pepmiddel en om het uithouding­svermogen een boost te geven.

Met een gemiddelde verkooppri­js van ongeveer 2 euro per pil is de partij 50 miljoen euro waard, staat in een verklaring van de rechtbank. Buitenland­se onderzoeke­rs vertelden de rechtbank in de stad Reggio Calabria dat de drugs eigendom waren van IS. Het is overigens niet de eerste keer dat een dergelijke partij wordt onderschep­t. Vorig jaar gebeurde dat nog in Griekenlan­d, in de haven van Piraeus. Daar werden toen 26 miljoen tabletten Tramadol gevonden die ook onderweg waren naar Libië.

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname