Times of Suriname

Nadal trekt zich terug voor kwartfinal­e Parijs

-

7(NN,6 - 5aIael Nadal heeIt zich gisteren geblesseer­d teruggetro­kken voor zijn kwartfinal­ewedstrijd bij het 0asterstoe­rnooi in 3arijs.

De 6panjaard, die zou spelen tegen )ilip .rajinovic, heeIt last van zijn knie. +et is nog niet duidelijk oI de -jarige Nadal op tijd fit zal zijn voor de $73 :orld 7our )inals, die op november beginnen in /onden.

³Zoals ik me vandaag voel, zie ik mezelI niet nog drie wedstrijde­n spelen´, doelde Nadal op een persconIer­entie op een eventuele kwartfinal­e, halve finale en finale in de )ranse hooIdstad. ³Dit is een trieste dag voor mij en voor het toernooi.´

³,k dacht dat de rust tussen twee wedstrijde­n zou volstaan. 0aar ik ben helaas nu niet in staat te spelen. ,k kan ook niets beloven voor /onden.¶¶

De zestienvou­dig *rand 6lam-winnaar heeIt in zijn loopbaan al vaker te maken gehad met blessures aan zijn knie. +ij meldde zich twee weken geleden nog aI voor het $73-toernooi van %asel omdat hij zijn rechterkni­e wilde ontlasten.

³,k heb altijd wat last van mijn knie, maar soms is het wat erger dan op andere momenten´, zei Nadal vrijdag in 3arijs. ³+et gaat mij nu niet om de :orld 7our )inals, het gaat mij om de langere termijn.´

Nadal weet al zeker dat hij

aIsluit als de nummer ppn van de wereld. De 6panjaard had daarvoor ppn zege nodig in 3arijs en die boekte hij woensdag in de tweede ronde tegen de Zuid.oreaan +yeon &hung. Nadal begon het jaar als nummer negen. Zijn flinke stijging op de wereldrang­lijst is met name te danken aan het winnen van 5oland *arros en het 86 2pen. (NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft zich vrijdag geblesseer­d teruggetro­kken voor zijn kwartfinal­ewedstrijd bij het Masterstoe­rnooi in Parijs. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal heeft zich vrijdag geblesseer­d teruggetro­kken voor zijn kwartfinal­ewedstrijd bij het Masterstoe­rnooi in Parijs. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname