Times of Suriname

Piramide van Cheops bevat verborgen ruimte

-

In de grote piramide van Cheops op het plateau van Gizeh is een verborgen ruimte van zo’n 30 meter lang ontdekt. Waar de ruimte voor gediend heeft, is nog een raadsel voor de onderzoeke­rs van het Egyptische bouwwerk. Franse en Japanse wetenschap­pers kwamen de ruimte op het spoor met zogenoemde kosmische stralen die door steen dringen, staat in het blad Nature.

De piramide van Cheops is circa 4500 jaar na zijn constructi­e nog altijd een mysterie. Het bouwwerk is het enige van de klassieke zeven wereldwond­eren dat nog geheel intact is.

Hoe de 146 meter hoge en 230 meter brede piramide is gebouwd, weet men niet. Ze kwam tot stand onder het bewind van farao Cheops (2509-2483 v.C.). De piramide wordt ook wel naar hem genoemd.

Gizeh ligt aan de Nijl bij Caïro. Op een natuurlijk plateau ten westen van de stad ligt een complex van drie grote en zes kleine piramiden. Ook staat daar de beroemde Sfinx. (Rtl nieuws/Foto: rtl nieuws.nl) Sean John Combs (New York, 4 november 1969), beter bekend onder zijn meerdere pseudoniem­en Puff Daddy, P. Diddy, Diddy en Diddy-Dirty Money is een Amerikaans platen-producer, rapper en eigenaar van platenmaat­schappij Bad Boy Records. Hij is sinds halverwege de jaren 90 van de 20e eeuw een van de drijvende krachten achter de hiphop en gangsta rap. Hij heeft een Grammy Award gewonnen voor Best Rap Performanc­e By a Duo or Group voor Combs is ook als acteur actief. Hiervoor ontving hij op 2 mei 2008 een ster op de beroemde

Diddy speelde in de film

Ook trad hij op 18 april 2011 als undercover FBI detective in de 21ste aflevering van de televisies­erie

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname