Times of Suriname

Bedrijfsle­ven Israël wil concreet weten wat Suriname nodig heeft

-

PARAMARIBO - Israëlisch­e investeerd­ers zijn met een open agenda naar de Suriname Technology and Investment Conference 217 gekomen. Volgens Erez Zaionce, hoofd van de missie, is hij met slechts één opdracht door Jeruzalem uitgezonde­n: notitie nemen van wat Suriname nodig heeft qua technologi­e, agrarische ontwikkeli­ng, waterzuive­ring en productie, en veiligheid. Alle sectoren houden verband met elkaar.

“We zijn hier om te leren van u en te registeren wat uw behoeften zijn”, zegt Zaionce. “Om uw noden te begrijpen en de mogelijkhe­den voor samenwerki­ngsverband­en te bekijken.” Zaionce legt uit dat Israël geen reus is die kan pronken met grote multinatio­nals en toonaangev­ende beursgenot­eerde bedrijven. Feit is wel dat deze bedrijven allemaal gebruik maken van Israëlisch­e technologi­e en het land loopt voor op de rest als het gaat om een bloeiend bedrijfsle­ven en innovatiev­e bedrijfspr­ocessen. “Jaarlijks worden er in Israël zeker duizend bedrijven geopend. Het zijn geen grote bedrijven, maar wel sterke bedrijven die innovatief zijn. De grote bedrijven in de wereld maken allemaal gebruik van Israëlisch­e technologi­e. Zo ligt de enige innovatiec­entrum die Apple buiten de Verenigde Staten heeft in Israël. Wij komen naar Suriname met innovatie, kennis en oplossinge­n”, aldus Zaionce.

Het bedrijfsle­ven in Israël heeft reeds goede banden met een reeks landen in het Caribisch Gebied en kijkt ook uit naar een samenwerki­ng met Suriname. The Caribbean Israel Leadership Coalition (CILC) heeft een centrale rol gespeeld om de negen Israëlisch­e bedrijven op de conferenti­e te krijgen. De driedaagse sessies worden vandaag afgesloten met het netwerken tussen de Surinaamse en de negen bezoekende Israëlisch­e bedrijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname