Times of Suriname

Boterprijs gestegen met 14%

-

PARAMARIBO - De prijs van Marigold boter is sinds 6 november gestegen. De verhoging heeft volgens Marlon Telting, directeur van NV VSH FOODS, te maken met de stijging van de prijzen van geïmportee­rd melkvet, welke gebruikt wordt als grondstof voor de productie van boter. De consument betaalde voorheen voor de Marigold boter SRD 28.50 en nu moet men SRD 32.50 neertellen.

Telting geeft verder aan dat de prijsverho­ging voor melkvet op de internatio­nale markt te maken heeft met een verhoogde vraag, omdat voornameli­jk grote fastfood bedrijven voor de productie van hun bakkerijpr­oducten zijn overgestap­t van margarine naar roomboter.

De directeur geeft aan dat er bij de laatste bestelling 57.8% meer is betaald, wat de reden was om de consumente­nprijs van boter aan te passen. Telting begrijpt de impact die de prijsaanpa­ssing heeft op consumente­n en hoopt dat de wereldmark­tprijs niet verder zal stijgen.

“De prijzen van Margarine blijven vooralsnog ongewijzig­d, omdat de grondstoff­en die we daarvoor gebruiken, niet zijn verhoogd”, geeft de directeur aan. Margarine wordt gemaakt van plantaardi­ge oliën. De verhoging van de roomboterp­rijs heeft niets te maken met een koersstijg­ing anders was de prijs van Golden Brand margarine en Yellow Bird margarine ook omhoog gegaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname