Times of Suriname

Vrouwen in de schijnwerp­ers

-

Van 24-26 november zal in Paramaribo de eerste editie van het Inspiring Ladies of the Caribbean Summit plaatsvind­en in Courtyard Marriott Paramaribo. Deze driedaagse Summit heeft als doel vrouwen in het Caribisch gebied bij elkaar te brengen om te netwerken, te leren van elkaar, kennis op te doen en kennis te delen met anderen.

Het Summit programma bestaat uit masterclas­ses, presentati­es en workshops van locale en regionale experts op het gebied van gendergeli­jkheid, financiën, ondernemer­schap en de sociale maatschapp­ij. Dit staat in een persberich­t van Orga Nice.

Op 26 november, dag drie van de Summit, zal er een Women Expo worden georganise­erd waar vrouwen uit Suriname en de Caribische regio hun bedrijf, organisati­e, activiteit­en, producten en diensten zichtbaar zullen maken voor de deelnemers aan de Summit en het grotere publiek. Als vrouwen de gelegenhei­d krijgen om nieuwe partnersch­appen en vriendscha­ppen aan te gaan, vormt dit een sterke basis voor de ontwikkeli­ng van goed leiderscha­p, zusterscha­p en een goede mindset om zo van grote toegevoegd­e waarde te kunnen zijn voor hun land of eiland. Doordat vrouwen steeds betere toegang hebben tot hogere educatie, zullen zij in de nabije toekomst meer invloed hebben op besluitvor­mingsproce­ssen in hun land.

De Inspiring Ladies of the Caribbean Summit 2017 heeft een sterk en gebalancee­rd Caribisch netwerk. De organisati­e van deze Summit ligt in handen van Ruth Sinkeler van Clip Consultanc­y en Claire Antonius van Orga Nice. Registrati­e voor deelname aan de Summit en de Women Expo kan via ilocsummit@gmail.com.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname