Times of Suriname

1$92 ODQGHQ QLHW JXO PHW WURHSHQ $IJKDQLVWDQ

-

$)*$1,67$1 9eel 1avo landen staan niet te sSrin gen oP e[tra troeSen naar $fghanistan te sturen ooN al is het Paar voor trainings werN. 9an de . die 96 Sresident Donald 7ruPS er e[tra wil Poet hij ]eNer de helft ]elf leveren. Dat EleeN oS de laatste dag van een tweedaags Eeraad van de 1$92 defensiePi­nisters in %russel.

7ruPS wil het totale aantal westerse troeSen oSvoeren van . nu naar . volgend jaar. 9an die . NoPt ruwweg de helft uit andere landen dan $PeriNa. 1$92 Eaas -ens 6toltenEer­g houdt goede hooS dat de ver deling Elijft ]o ]ei hij gisterPidd­ag. Dat EeteNent de helft uit $PeriNa en de helft uit de andere deel nePende landen 1$92 Slus Sartners . 3recie]e cijfers verstreNte hij niet oPdat het Slaatje nog incoPSleet is en de 1$92 nog Piddenin haar Sroces van µforce generating’ troeSen ]oeNen ]it.

9olgens 6toltenEer­g is het logisch dat het $PeriNaanse aandeel relatief groot is oP dat de oSeraties in $fghanistan Eegonnen na de aanval oS de twin towers in 1ew <orN in seStePEer de eerste en tot nu toe enige Neer dat de 1$92 haar EeroePde Eij standsarti­Nel µeen aanval oS ppn is een aanval oS allen’ activeerde.

6toltenEer­g ]ei ooN dat het µfantastis­ch’ is oP te ]ien hoe gePotiveer­d de 1$92 landen na jaar in $fghanistan nog steeds ]ijn. ³=e ]ien in dat door de terreur daar te Eestrij den ]e ooN hun eigen landen veiliger PaNen.´

2verigens heeft de 1$92 er geen gevechtsPi­ssies Peer. +et $fghaanse leger is nu ]elf verantwoor­delijN voor de vei ligheid in het land de 1$92 soldaten EeSerNen ]ich tot training. De $fghaanse strijd Nrachten heEEen wel Eehoefte aan snelle uitEreidin­g oP de 7aliEan de Eaas te Nunnen Elijven. 2f oP hen ]oals dat Eij de 1$92 heet de Eeslis sende slag te Nunnen toeEren gen. 1ederland heeft nog

Pan in $fghanistan en is niet van Slan er daar Peer van te PaNen. De enige e[tra Eij drage die DefensiePi­nister %ijleveld haar collega’s Non Eeloven is een EeSerNt Pe disch teaP dat naar 0a]ar i 6harif in 1oord $fghanistan gaat.

(AD/Foto: static.fanpage.it)

 ??  ?? Afghaanse troepen reageren op de aanval.
Afghaanse troepen reageren op de aanval.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname