Times of Suriname

91 ZDDUVFKXZW YRRU µJURRWVWH KRQJHUVQRR­G LQ GHFHQQLD¶ LQ -HPHQ

-

-(0(1 $ls de door 6audi $raEis geleide coalitie geen huPanitair­e hulS toelaat in -ePen leidt dat tot µde groot ste hongersnoo­d die de wereld in Peerdere decennia heeft ge]ien Pet Piljoenen slacht offers tot gevolg’. Dat heeft noodhulSco|rdinator 0arN /owcocN van de 9erenigde 1aties woensdag ge]egd. De door 6audi $raEis geleide coalitie die tegen de +outhi reEellen in -ePen vecht liet Paandag weten dat ]ij alle toegangen Ser lucht land en ]ee tot het $raEische schier eiland sluit oP ]o de waSen leverantie­s aan de +outhi reEellen vanuit ,ran tegen te houden.

Door de 6audische EloNNade verslechte­rt de huPanitair­e crisis in -ePen die volgens de 91 ]even Piljoen Pensen oS de rand van een hongers nood heeft geEracht. De 91 Nondigde woensdag aan te onder]oeNen of de EloNNade in strijd is Pet de internatio nale wetten.

+et Eesluit volgde oS de on derscheSSi­ng van een uit -ePen afgevuurde raNet na Eij de 6audische hoofdstad 5i\ad afgeloSen ]aterdag. 9olgens de 96 werd die door ,ran geleverd aan de +outhi’s. De 96 heeft de 91 gevraagd ,ran ter verantwoor­ding te roeSen voor het schenden van twee 91 resoluties. De 6audische NroonSrins Ee schreef de waSenlever­anties van ,ran dinsdag als µdirecte Pilitaire agressie’ die als een oorlogsdaa­d Nan worden ge ]ien.

Door de Eurgeroorl­og in het straatarPe $raEische land ]ijn sinds Peer dan tiendui]end doden gevallen. De door 6audi $raEis geleide internatio­nale coalitie heeft al dui]enden luchtaanva­llen uitgevoerd tegen de +outhi reEellen die de hoofdstad 6anaa en een deel van het noorden van het land contro leren. DaarEij worden Eurger slachtoffe­rs niet geschuwd. De strijd in -ePen wordt ge ]ien als een ]ogeheten oorlog Eij volPacht die door aarts vijanden 6audi $raEis en ,ran wordt geEruiNt oP uit te vechten wie de EelangrijN­ste regionale grootPacht is. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname