Times of Suriname

'XLWVH YHUSOHJHU YHUDQWZRRU­GHOLMN YRRU PHHU GDQ KRQGHUG GRGHQ

-

D8,76/$1D De tot le venslang veroordeel­de Duitse voorPalige verSleger 1iels + is verantwoor­delijN voor dodelijNe slachtof fers. Dat PaaNten Solitie en oSenEaar aanNlager van 2ldenEurg donderdag Ee Nend. Door Piddel van to[i cologisch onder]oeN is + aan

sterfgeval­len gelinNt. De inPiddels jarige 1iels + sSoot Satisnten een over dosis aan hartPedici­jnen in en SroEeerde ]e vervolgens weer tot leven te weNNen. Dit luNte echter niet in alle gevallen.

+et Duitse 2SenEaar 0inisterie liet de afgeloSen drie jaar overElijfs­elen oS graven en onder]oeNen van

overleden Satisnten. De oud verSleger voerde ]ijn daden uit in twee Duitse NlinieNen. ,n een instelling in DelPenhors­t ]ouden sterfgeval­len aan + ]ijn ge linNt en in een NlinieN in 2ldenEurg ]ijn ]eNer gevallen EeNend waar + in wordt genoePd. (nNele ]a Nen in DelPenhors­t worden nog nader onder]ocht.

De e[ verSleger stond in

en voor de recht EanN voor de dood van dertig Satisnten die hij een overdo sis van het hartPedici­jn ]ou heEEen ingesSoten. 1iels + Nreeg uiteindeli­jN levenslang voor tweevoudig­e Poord twee Sogingen tot Poord en het toeErengen van ]waar lichaPelij­N letsel. ,n ]es ge vallen werd Eewe]en dat +. verantwoor­delijN was voor het sterven van de Satisnten. 1a dieSgraven­d Solitieon der]oeN NwaP eind augustus naar Euiten dat de voorPa lige verSleger PogelijN nog eens Satisnten ]ou heEEen oPgeEracht. +et Duitse 20 Eevestigt dit aantal en stelt nu dat na nieuwe onder]oe Nen ]estien nieuwe verdachte sterfgeval­len aan het licht ]ijn geNoPen waarEij + een rol heeft gesSeeld.

9olgens het 20 hadden veel van de sterfgeval­len voor NoPen Nunnen worden. 8it statistieN­en EleeN al dat in de NlinieN in 2ldenEurg oSval lend veel sterfgeval­len waren als + werNte. +ij Nreeg ech ter een goede getuigenis Pee toen hij van Eaan veranderde en in DelPenhors­t aan de slag ging. Daar ontstonden al snel geruchten Paar actie Eleef lang uit.

,n de eerdere verhoren over de seriePoord­en in de twee ]ieNenhui]en gaf de e[ ver Sleger volgens de aanNlager volledige oSenheid van ]a Nen. +eP waren sterfge vallen voorgelegd en hij heeft ]ijn daden ³volledig en in clusief alles toegegeven´ ]ei officier van justitie Daniela 6chierecN %ohlPann oS een Sersconfer­entie.

$lleen Non hij ]ich niet alle concrete gevallen Peer her inneren. +ij heeft toegegeven de Satisnten Pet het Pedicijn in een staat van reaniPatie te heEEen geEracht oP daarna ]ijn vaardighed­en in reani Patie te willen Eewij]en ]ei ]e.

De ]aaN is een van de groot ste Poord]aNen in de Duitse criPinele geschieden­is. +et aantal sterfgeval­len waar voor 1iels + verantwoor delijN is ligt waarschijn­lijN nog veel hoger oPdat veel Satisnten gecrePeerd ]ijn ]ei het hoofd van de Solitie in 2ldenEurg in augustus. +et 20 wil 1iels + volgend jaar voor de rechtEanN horen over de nieuw ontdeNte sterf gevallen. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname