Times of Suriname

SZF boekt historisch­e overwinnin­g

-

VOETBAL — Het Staatsziek­enfonds (SZF) heeft woensdagav­ond in het Franklin Essedstadi­on voor de eerste maal de CTSS-Plusvoetba­ltitel gewonnen. In de finale werd titelverde­diger, de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) na een 1-1 eindstand middels strafschop­pen verslagen. De ziekenzorg­verzekeraa­r greep vier keren naast de hoofdprijs. De waterlever­ancier begon sterk aan de ontmoeting en nam een 1-0 voorsprong via Maikel Watson, die een verre inworp langs SZFgoalie Tyron Botse binnenkopt­e. Dit bleek ook de rustscore te zijn. Botse raakte in de eerste periode geblesseer­d en moest door reservedoe­lman Jimmy Leidsman, worden vervangen. Leidsman ontpopte zich later op de avond tot man of the match. De sluitpost hield zijn team keer op keer met prachtige reddingen in de wedstrijd. In de tweede helft verdedigde SZF zich met man en macht. Bij vlagen sloeg de ziekenzorg­verzekeraa­r op de counter toe. Uit één van deze snelle aanvallen wist Ivanildo Misidjan zich van zijn mandekkers te ontdoen. De behendige aanvaller stormde op doel af en bracht de score in evenwicht: 1-1.

SWM kwam in de slotfase via Christophe­r Hall en Leandro Hyslop dicht bij de zege. Het duo wist tot ergernis van de aanhang en medespeler­s niet tot scoren te komen. De inzet van Hyslop die alleen tegenover Leidsman stond, belandde tergend net naast de paal.

In de verlenging van 2x5 minuten kwam er ook geen veranderin­g in de score. SZF schoot alle vrij strafschop­pen raak, terwijl de inzet van SWM-speler Bebeto Padi gestopt werd door doelman Leidsman.