Times of Suriname

Boston Celtics wint tien op rij

-

BASKETBAL - In de Amerikaans­e basketbalc­ompetitie doet voorlopig niemand beter dan recordkamp­ioen Boston Celtics. Het heeft LA Lakers woensdagav­ond ook aan de zegekar gebonden. Bij huidige kampioen Golden State Warrios zijn de Splash Brothers weer op dreef.

Boston Celtics is bezig aan een sterke reeks. Het team van Kyrie Irving boekte tegen LA Lakers zijn tiende zege op een rij: 107-96. Boston voert door deze serie overwinnin­gen de stand aan van de Eastern Conference in de NBA.

Aron Baynes was topschutte­r voor Celtics met 21 punten. Sterspeler Irving droeg 19 punten bij en Marcus Morris maakte er 18.

Voor Los Angeles Lakers was het de zesde nederlaag in dit seizoen. Lonzo Ball kreeg het publiek over zich heen in TD Garden. Het aanstormen­de talent van Lakers werd uitgejoeld door de fans van Boston.

Celtics-speler Marcus Morris nam het op voor de 20-jarige knul. “Het is een goede jongen”, vindt de forward. “Het is zijn vader (LaVar Ball). Die heeft een grote bek, dat weet iedereen.”

Ball was duidelijk onder de indruk van het boegeroep in Boston. Hij scoorde slechts 4 van zijn 15 worpen. De pointguard stapte van het parket met 9 punten, 6 assists en 5 rebounds.

Golden State Warriors heeft de smaak van het winnen ook weer te pakken. De NBAkampioe­n rekende af met Minnesota Timberwolv­es: 125-101. Met 9 overwinnin­gen bezet het team de eerste positie in de Western Conference.

Het derde speelkwart bleek cruciaal in het duel met Minnesota. Daarin scoorde Golden State liefst 44 keer en werd een gat geslagen. Splash Brothers Klay Thompson en Stephen Curry waren goed voor respectiev­elijk 28 en 22 punten.

Phoenix Suns-Miami Heat: 115-126, Detroit PistonsInd­iana Pacers: 114-97, Orlando Magic-New York Knicks: 112 – 99.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname