Times of Suriname

Messi belooft bedevaarts­tocht bij winnen WK

-

VOETBAL - Argentinië bereidt zich momenteel voor op de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Rusland van aanstaande zaterdag. Dat is tevens het land waar volgend jaar zomer het WK wordt gehouden en als Argentinië op die eindronde aan het langste eind trekt, dan is Lionel Messi van plan om een bijzondere belofte in te lossen.

Toen een verslaggev­er van TyC Sports in een interview vroeg of Messi het bij een eindzege aandurft om naar bedevaartp­laatsen als Luján of San Nicolás te lopen, antwoordde de linkspoot: “Ja, als we het WK winnen, dan beloof ik dat we van Rosario naar San Nicolás lopen. Als we moeten, kom maar op”. Messi komt uit Rosario en van daar is het 65 kilometer lopen tot aan de basiliek van San Nicolás, in Buenos Aires. Tijdens het interview werd Messi geflankeer­d door Sergio Agüero. De aanvaller van Manchester City reageerde verbaasd op de afgesloten weddenscha­p, maar voegde er daarna met een glimlach aan toe: “Lopend? Nee, we gaan rennend!”

Het door Jorge Sampaoli getrainde Argentinië neemt het in het vernieuwde Luzhniki Stadion op tegen Rusland en drie dagen later staat in Krasnodar de vriendscha­ppelijke ontmoeting met Nigeria op het programma. Argentinië plaatste zich overigens ternauwern­ood voor het WK: Messi maakte in de beslissend­e wedstrijd tegen Ecuador een hattrick en hielp zijn land op die manier aan een ticket.

(VP)

 ??  ?? Als Argentinië het WK wint, dan zal Lionel Messi in zijn thuisland van Rosario naar San Nicolás lopen; een afstand van 65 kilometer. (Foto: Goal)
Als Argentinië het WK wint, dan zal Lionel Messi in zijn thuisland van Rosario naar San Nicolás lopen; een afstand van 65 kilometer. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname