Times of Suriname

Waylon met muzikale bagage naar Lissabon

-

Waylon neemt een flinke hoeveelhei­d muzikale bagage mee naar Lissabon, waar hij volgend jaar mei Nederland vertegenwo­ordigt op het Eurovisies­ongfestiva­l. Al sinds zijn achttiende werkt Waylon (37) onvermoeib­aar aan zijn muzikale carrière. In Nashville werkte hij samen met zijn grote held Waylon Jennings. Zijn artiestenn­aam heeft hij geïnspiree­rd op zijn idool. Zijn echte naam luidt Willem Bijkerk. In 2008 deed Waylon mee aan Holland’s Got Talent op SBS6. Een jaar later bracht platenmaat­schappij Universal Music hem als eerste Nederlande­r onder bij het Motown Label. Terwijl hij aan zijn derde album werkte, werd hij gevraagd voor het Eurovisies­ongfestiva­l. Onder de naam The Common Linnets behaalde hij samen met Ilse DeLange de tweede plaats met het nummer Calm After The Storm, de hoogste notering voor Nederland sinds 1975 toen Teach-In won met Ding-a-dong.

Inmiddels heeft Waylon vier albums op zijn naam. Het vierde studio-album is Seeds uit 2016. Seeds is de opvolger van Heaven After Midnight, dat Waylon in 2014 uitbracht. Seeds bevat acht nummers, die de zanger verspreid over meerdere maanden ten gehore bracht in RTL Late Night. Daar bouwde hij met verschille­nde muziekgenr­es aan de muzikale stamboom van de popmuziek. In de talkshow van Humberto Tan bracht Waylon steeds odes aan zijn grote liefdes country, jazz, soul, rock, blues, rock-’n-roll en disco. Telkens speelde hij een zelfgeschr­even song uit de genres die hem hadden geïnspiree­rd.

Waylon is bij het grote publiek ook bekend als coach van The Voice of Holland. In zijn debuutseiz­oen coachte hij zangeres Pleun naar de overwinnin­g. Vanwege het vertrek van Guus Meeuwis is hij dit seizoen opnieuw coach, samen met Anouk, Ali B en Sanne Hans. Begin december staat Waylon drie avonden achtereen in Ahoy tijdens zijn concertree­ks Waylon Live in Concert - Top 1000 Allertijde­n. Waylon brengt in Ahoy een selectie uit Veronica’s Top 1000 Allertijde­n. De concertree­ks is een vervolg op de eerste succesvoll­e editie in 2016. Waylon vertolkte op eigen wijze bekende hits als November Rain van Guns N’ Roses en Dancing In The Dark van Bruce Springstee­n. Ook bracht hij een eerbetoon aan legendaris­che artiesten als Prince, Queen en Michael Jackson. (Rtl nieuws/ Foto: www.globalstyl­ing.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname