Times of Suriname

Winstdalin­g Office Depot valt mee

-

FLORIDA - Office Depot heeft in het derde kwartaal van 2017 de resultaten onder druk zien staan door de orkanen Harvey, Irma en Maria, maar voldeed wel aan de verwachtin­gen van analisten. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de aanbieder van kantoorart­ikelen.

CEO Gerry Smith meldde dat het bedrijf op koers ligt om de reeds neerwaarts bijgesteld­e doelstelli­ngen voor het hele boekjaar te realiseren en de transforma­tie van de ondernemin­g vooruitgan­g boekt. Office Depot boekte in het derde kwartaal een operatione­el resultaat van 108 miljoen dollar, tegen 117 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 92 miljoen dollar, tegenover 193 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,19 dollar per aandeel. De omzet daalde van 2,8 miljard dollar in het derde kwartaal van 2016 naar 2,6 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op een winst van 0,13 dollar per aandeel op een omzet van 2,6 miljard dollar.

Het concern voorziet dat de omzet in 2017 lager zal uitvallen dan vorig jaar, onder andere vanwege de sluiting van winkels. De aangepaste operatione­le winst zal waarschijn­lijk 400 miljoen tot 425 dollar bedragen. Begin oktober zei Office Depot dat de eerder afgegeven verwachtin­g van 500 miljoen dollar niet langer haalbaar was.

Office Depot zal naar verwachtin­g in 2017 voor 125 miljoen dollar investeren, 25 miljoen dollar minder dan eerder voorzien. De vrije kasstroom uit doorlopend­e activiteit­en zal naar verwachtin­g 300 miljoen dollar bedragen. De ondernemin­g maakte tegelijk met de resultaten ook bekend dat de overname van ITbedrijf CompuCom Systems, voor 1 miljard dollar, is afgerond. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname