Times of Suriname

FlixBus breidt uit met langeafsta­ndsreizen in de VS

-

MṺNCHEN - De Europese marktleide­r FlixBus breidt uit naar de Verenigde Staten. In 2018 komt het bedrijf ook met nieuwe langeafsta­ndsroutes in Europa.

Als Europese startup wil de ondernemin­g naar Silicon Valley, maakte FlixBus gisteren bekend.

“Er is veel beweging in de Amerikaans­e mobiliteit­smarkt. Openbaar vervoer en duurzaam reizen worden steeds belangrijk­er,” zegt André Schwämmlei­n, FlixBus-oprichter en managing director. Met deze stap probeert het bedrijf onderdeel te zijn van deze beweging.

Volgens Flixbus steunt het bedrijfsmo­del door nauwe samenwerki­ng met lokale mkb’ers de lokale economie. Op deze manier wil FlixBus ook een netwerk in de VS starten.

“Een klein team werkt al ter plaatse en is verantwoor­delijk voor de ontwikkeli­ng van het hoofdkanto­or in Los Angeles,” aldus Schwämmlei­n.

Ook in de Benelux breidt FlixBus zijn netwerk fors uit. Vooral de verbinding­en tussen Nederland, België en Frankrijk en het aantal luchthaven­bussen moeten volgens de vervoerder groeien.

“In 2018 zullen we de frequentie op bestaande trajecten verhogen, nieuwe toeristisc­he bestemming­en in het netwerk opnemen en landelijke regio’s beter aansluiten,” zegt Schwämmlei­n. “Alleen met een goed lopende Europese markt kunnen we in de VS succesvol zijn.”

In 2017 verwacht FlixBus in Europa en in de Benelux voor het eerst winst te maken. FlixBus heeft inmiddels langeafsta­ndsroutes in 26 Europese landen met kantoren in Berlijn, München, Parijs, Zagreb, Milaan, Amsterdam, Stockholm, Aarhus, Praag en Boedapest.

(NU.nl/Foto: Nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname