Times of Suriname

BAM rekent op veel nieuwe orders door beloofde investerin­gen

-

Brexit

BUNNIK - Bouwbedrij­f BAM verwacht de komende jaren te kunnen profiteren van de door het nieuwe kabinet beloofde investerin­gen in infrastruc­tuur en plannen om de woningbouw te stimuleren. Dit levert naar verwachtin­g veel werk op.

Dat schrijft de ondernemin­g in een gisteren verschenen handelsber­icht.

Hoewel de plannen volgens BAM nog concreter moeten worden, meent het bedrijf dat die goed aansluiten bij de eigen strategie. Dat geldt ook voor initiatiev­en die het kabinet heeft aangekondi­gd om bestaande woningen en de gebouwde omgeving te verbeteren en te verduurzam­en.

Afgelopen kwartaal heeft BAM de omstandigh­eden in de meeste markten waarin het bedrijf actief is, zien stabiliser­en of verbeteren.

De omzet over de eerste negen maanden van het jaar is wel met 7,5 procent gedaald tot 4,7 miljard euro. Het resultaat voor belasting en eenmalige posten steeg met bijna een vijfde tot 75 miljoen euro. De meeste onderdelen presteerde­n volgens topman Rob van Wingerden afgelopen kwartaal zoals verwacht. De effecten die het lopende Brexit-proces heeft op de Britse activiteit­en, blijven volgens het bedrijf tot dusver beperkt. “Wij blijven de ontwikkeli­ngen nauwkeurig volgen,” zei Van Wingerden.

Het orderboek was aan het einde van de verslagper­iode goed voor 10,8 miljard euro aan toekomstig­e omzet. Dat is zo’n 7 procent meer dan een jaar eerder. Bovendien gaat het volgens BAM om projecten die hogere en zekerdere marges opleveren.

BAM rekent voor heel 2017 nog altijd op een wat lagere omzet dan in het voorgaande jaar, maar op een hogere winst. De resultaten over het derde kwartaal stelden beleggers evenwel flink teleur. Analisten wezen erop dat het bedrijf dit jaar waarschijn­lijk niet zal kunnen voldoen aan de gemiddelde verwachtin­gen in de markt. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname