Times of Suriname

Meer winst voor Adidas

-

HERZOGENAU­RACH Adidas heeft in het derde kwartaal van 2017 een flink hogere winst op een gestegen omzet behaald en handhaafde de outlook voor het hele jaar. Dit meldde het Duitse concern van sportmerke­n gisteren.

“De strategisc­he groeiregio’s van het bedrijf, te weten Noord-Amerika, China en e-commerce, waren weer de belangrijk­ste aanjagers van onze omzetprest­aties in het derde kwartaal. We zijn zelfs nog meer tevreden over de kwaliteit van onze groei, die zich duidelijk aftekende in de uitzonderl­ijke winstverbe­tering in het derde kwartaal,” zei CEO Kasper Rorsted in een toelichtin­g op de cijfers.

De omzetgroei deed zich wereldwijd voor in bijna alle regio’s, met uitzonderi­ng van Rusland en de landen die tot de voormalige Sovjet-Unie behoorden, waar een omzetkrimp van 17 procent plaatsvond. Het consumente­nvertrouwe­n in deze landen is “uitdagend” volgens Adidas, dat daar ook nog eens extra winkels sloot in het afgelopen kwartaal. De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 8,7 procent tot 5,68 miljard euro. Tegen constante wisselkoer­sverhoudin­gen steeg de omzet zelfs met 12 procent. Een kwartaal eerder behaalde Adidas evenwel nog een groei van 19 procent, rekening houdend met wisselkoer­seffecten.

Het operatione­el resultaat van de fabrikant van sportartik­elen verbeterde ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar met 34,6 procent tot 795 miljoen euro. Onder de streep resteerde een ruim 36 procent hogere nettowinst van 526 miljoen euro.

Adidas herhaalde de outlook voor heel 2017, met een verwachte omzetstijg­ing van 17 tot 19 procent ten opzichte van de 18,5 miljard euro in 2016 en een stijging van de nettowinst uit voortgezet­te activiteit­en met 26 tot 28 procent.

Het aandeel Adidas noteerde gisterocht­end 2,2 procent lager op 180,35 euro. (Beursduive­l/Foto: Wall Street Journal)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname