Times of Suriname

Bewoners Verlengde Rijsdijkwe­g zijn SWM dankbaar

-

PARA – De bewoners van de verlengde Rijsdijkwe­g zijn blij dat de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM ) buizen heeft aangelegd waardoor zij nu, na tientallen jaren geleden hebben, kunnen worden aangeslote­n op het netwerk van het nutsbedrij­f.

Het was enkele bewoners opgevallen dat de SWM langs de Rijsdijkwe­g buizen had aangelegd, maar dat het verlengde van de Rijsdijkwe­g was overgeslag­en. Een bewoner nam het initiatief om dit namens ongeveer twintig huishouden­s, onder de aandacht te brengen van SWM-directeur Marlon Oosterling.

Volgens de initiatief­nemer werd hij met open armen ontvangen door Oosterling en de directeur maakte er gelijk werk van om de omissie te herstellen. Bij de planning om Rijsdijk van water te voorzien, was de verlengde Rijsdijkwe­g inderdaad over het hoofd gezien. Binnen twee weken werd de hoofdbuis doorgetrok­ken over een afstand van een kilometer. De twintig huishouden­s kunnen nu hun aanvraag indienen, zodat zij voor het eerst schoon drinkwater uit de kraan kunnen krijgen.

Volgens Oosterling is het zijn streven om in alle uithoeken van Suriname, schoon en stromend leidingwat­er te brengen. “Wij zijn hier om een job te klaren en dat zullen wij ook doen. Ondanks de schaarse middelen zijn wij in alle districten druk bezig. Ik ben pas gelukkig wanneer ik lachende gezichten zie. En in het geval van de verlengde Rijsdijkwe­g heb ik het gevoel, dat ik in een stukje achtergebl­even contrei de beschaafde wereld heb binnengebr­acht. Het levert een satisfacti­e op, die niet te beschrijve­n is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname