Times of Suriname

Brando viert tweede lustrum met Huize Campange

-

PARAMARIBO – Stichting Brando vierde haar tweede lustrum met de kinderen van Huize Campange. Deze stichting houdt zich bezig met de ‘setdans’. Zij heeft de kinderen zaterdag na intensief oefenen kennis laten maken met het publiek en met de media. In het begin waren de kinderen zenuwachti­g, maar na een rondje wandelen in de stad, de zogeheten ‘Prodo waka’ was de publieke vrees enigszins minder geworden.

Met de‘polonaise’, de openingsda­ns, kwamen ze het terrein binnen en deden vervolgens de 2-pas dans. Het opgekomen publiek was zeer tevreden over hetgeen de jongeren hebben gepresteer­d. Drie van de jongens hebben hun kerstlied ‘Santa Claus is Coming to town’ voor het publiek gezongen met de bijbehoren­de pasjes. Dit lied hebben zij geoefend voor de kerstdagen, maar omdat de pasjes helemaal nieuw zijn, moesten zij het goed bestuderen.

Ondanks de regen hebben de jongeren toch in de openlucht gedanst. Daarna gingen ze naar het overdekte gedeelte. Het publiek was zeer tevreden dat twee bedrijven de jongeren hebben uitgenodig­d om op 25 november en 12 december optetreden voor hun bedrijf. Een ander bedrijf was zeer onder de indruk en zal het buffet van het kindertehu­is van 24 december geheel bekostigen.

Een aanwezige zei dat ze het helemaal begreep, want ze was acht jaar toen haar ouders stierven. Ze gaf aan dit initiatief heel goed te begrijpen; dat er mensen zijn die zich inzetten voor kinderen die het moeilijk hebben. Zij is nu 48 jaar, maar het was een zware tijd. Ze gaf aan, God dankbaar te zijn dat zij niet ontspoord raakte en “dat zij dat te denken had aan de mensen die haar na de dood van haar ouders liefde en warmte hebben gegeven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname