Times of Suriname

Frankrijk herdenkt terroristi­sche aanslagen Parijs

-

FRANKRIJK - Frankrijk herdenkt maandag de aanslagen die op 13 november 2015 plaatsvond­en op verschille­nde plaatsen in Parijs. President Emmanuel Macron legde een krans bij een gedenkteke­n bij het Stade de France, waarna er een minuut stilte was. Bij het stadion begonnen in 2015 de gecoördine­erde aanslagen, waarbij terroriste­n in totaal 130 mensen doodden. Na de herdenking bij het stadion, brengt Macron nog een bezoek aan andere plaatsen waar slachtoffe­rs vielen, zoals enkele bars en restaurant­s in het oosten van de hoofdstad en de concertzaa­l Bataclan waar de bloedigste aanslag plaatsvond. Op alle plaatsen worden de namen van de slachtoffe­rs uitgesprok­en.

Het onderzoek naar de aanslagen in 2015 loopt nog steeds. Meerdere verdachten zitten vast in België en Frankrijk op verdenking van het plegen van de aanslagen. In juni pakte de politie in Brussel een man op die leiding zou hebben gegeven aan de terroristi­sche groepering die de aanslagen uitvoerde. De aanslagen werden destijds opgeëist door IS.

Bij de aanslagen bliezen zes aanslagple­gers zichzelf op. Een zevende werd door de politie gedood en een achtste dader wist te ontkomen. Dit bleek Salah Abdeslam die in maart 2016 in Brussel werd gearrestee­rd. Hij zit nog steeds in Frankrijk in de cel. Zijn proces verloopt moeizaam omdat Abdeslam weigert verklaring­en af te leggen.

(NU/Foto: i.dailymail.co.uk)

 ??  ?? Herdenking aanslagen Parijs.
Herdenking aanslagen Parijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname