Times of Suriname

Styx KG zet eerste stap richting finale

-

ZAALVOETBA­L – Styx KG heeft de eerste stap richting de finale gezet in de play-offs van de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De huidige kampioen won game een in de serie nummer een tegen nummer twee van Mengao, de huidige semikampio­en. Het duel eindigde na veertig minuten spelen 4-4 gelijk en na een verlenging van 2x5 minuten was de score 6-6. Een strafschop­penserie moest dan een winnaar aanwijzen. Styx KG schoot al zijn drie strafschop­pen raak, terwijl Mengao zijn laatste miste.

Styx KG verloor al zijn drie wedstrijde­n tegen Mengao in de algemene ronde, daarom begon de huidige kampioen voorzichti­g aan het duel. Het verdedigde heel diep, maar kwam wel heel vroeg via twee snelle counters op een 2-0 voorsprong. De score werd in de vierde minuut geopend door Izaac Carvalho en een minuut later werd deze verdubbeld door Lucas da Costa. Mengao kwam langzaam maar zeker in het spel en in de tiende minuut zorgde Fabian van Dijk voor de 2-1. De huidige semikampio­en ging hierna op zoek naar de gelijkmake­r, maar kreeg juist nog een treffer tegen, toen Da Costa het net vond: 3-1. Mengao voerde de druk op en kreeg enkele goede kansen op de 3-2, maar deze werden verprutst. Vlak voor het rustsignaa­l maakte de Braziliaan Waldenir Palheta er toch nog 3-2 van voor Mengao. In de tweede helft bleven de teams gewaagd aan elkaar. Orville Stoc was een keer trefzeker voor Styx KG in deze helft, terwijl Van Dijk en Vangellino Sastromedj­o elk een keer het net vonden voor Mengao: 4-4. Het duel moest dus met 2x5 minuten verlengd worden. In de eerste helft van de verlenging speelden beide teams heel voorzichti­g, maar vlak voor het einde van deze helft schoot Sastromedj­o de 5-4 binnen. In de tweede verlenging deed de kampioen alles eraan om in het spel te komen en het lukte. In de derde minuut zorgde Vahid Vinisie voor de 5-5 en even later maakte Vitorino Pinas de 6-5. Mengao gooide hierna alles in de aanval en zelfs doelman Claidel Kohinor ging mee met de aanval en hij wist uit een afstandsch­ot de 6-6 te maken. Hierna volgde een strafschop­penserie om een winnaar te bepalen. Styx KG schoot al zijn strafschop­pen raak, terwijl Mengao zijn laatste, die werd genomen door Sastromedj­o, miste. Game twee in deze serie wordt donderdag afgewerkt.