Times of Suriname

GE halveert dividend

-

BOSTON - General Electric heeft besloten om het kwartaaldi­vidend te halveren van 0,24 dollar naar 0,12 dollar per kwartaal, gezien de lagere kasstroom en plannen voor een ingrijpend­e transforma­tie van de ondernemin­g. Dit maakte het Amerikaans­e industriël­e concern gisteren bekend.

“We begrijpen de impact van dit besluit voor onze aandeelhou­ders en hebben het niet lichtzinni­g genomen”, aldus CEO John Flannery van GE. Volgens de topman past de dividendve­rlaging bij de geplande ingrijpend­e vereenvoud­iging van het concern, die moet leiden tot meer groei en aandeelhou­derswaarde. “We richten ons op het totale rendement voor aandeelhou­ders.” Eerder meldde The Wall Street Journal dat GE zich zal focussen op luchtvaart, energieopw­ekking en healthcare, wat zou betekenen dat het conglomera­at afstand doet van zijn transportd­ivisie en van de productie van LEDlampen en sensoren. Ook zou ook het meerderhei­dsbelang in oliedienst­verlener Baker Hughes uiteindeli­jk worden verkocht.

GE meldde vorige maand bij de cijfers over het derde kwartaal voor 20 miljard dollar aan activiteit­en te willen afstoten en komt maandag met een strategisc­he update. Hoeveel banen er eventueel verloren gaan met de plannen, is nog onbekend. Het aandeel General Electric lijkt meer dan twee procent hoger te gaan openen. (Beursduive­l/ Foto: CNET)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname