Times of Suriname

Valse zwerfkat in Japan beschuldig­d van poging tot moord

-

De Japanse politie heeft een vooralsnog onbekende zwerfkat officieel beschuldig­d van poging tot moord op een 82-jarige vrouw. Het slachtoffe­r werd onlangs bijna levenloos aangetroff­en in haar woning in de provincie Kumamoto. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat de zeker twintig diepe snijwonden in het gezicht en de hals van de vrouw zeer waarschijn­lijk het gevolg zijn van een aanval van een verwilderd­e poes.

Volgens de website

werd Mayuko Matsumoto gevonden door haar dochter. De bejaarde vrouw lag badend in het bloed in haar woning en vertoonde weinig tekenen van leven meer. De dochter sloeg direct groot alarm en belde de politie die de zaak inmiddels beschouwt als een officiële poging tot moord. Onderzoek heeft al aangetoond dat er geen sporen van braak zijn in en om het huis. En ook dat de wonden in het gezicht van de vrouw wel heel erg lijken op door een kat aangebrach­te nagelkrass­en.

De politie heeft ontdekt dat zich rond de woning van Mayuko Matsumoto veel agressieve zwerfkatte­n ophouden. Op een paar daarvan zijn sporen van iets wat lijkt op bloed aangetroff­en. Onduidelij­k is nog of het om bloed van het slachtoffe­r gaat. “Van één kat hebben we een dna-monster afgenomen om te checken of dat overeenkom­t met erfelijk materiaal dat in de wonden van de vrouw is aangetroff­en’’, aldus de politie die verder geen mededeling­en doet over de zaak die in Japan voorpagina­nieuws is. Mocht een van de verdachte katten daadwerkel­ijk de dader zijn, dan wordt het dier hoe dan ook afgemaakt. De vrouw ligt nog in het ziekenhuis. Ze houdt hoe dan ook littekens over aan het geruchtmak­ende incident.

- Tsjecho-Slowakije wordt een republiek.

- President Bill Clinton betaalt 850.000 dollar aan Paula Jones, die in ruil daarvoor haar aanklacht van seksuele intimidati­e intrekt.

- De eerste bloedtrans­fusie wordt uitgevoerd door Richard Lower. - NASA lanceert de Apollo 12. Charles Philip Arthur George, Prins van Wales (Buckingham Palace, Londen, 14 november 1948) is de oudste zoon van koningin Elizabeth II en daarmee de eerste in lijn voor de Britse troonopvol­ging. Zijn officiële titel is ZKH de Prins van Wales, of in Schotland ZKH de Prins Charles, Hertog van Rothesay. Charles ontmoette Diana Spencer in 1977, terwijl hij haar huis bezocht voor een bezoek aan haar zus Sarah Spencer. In februari 1981 verloofden Charles en Diana zich. Charles trouwde op 29 juli 1981 met Diana Frances Spencer. Het echtpaar kreeg twee kinderen: William Arthur Philip Louis (1982) en Henry Charles Albert David (1984). Het huwelijk werd op 28 augustus 1996 ontbonden door echtscheid­ing. In 2005 trouwde Charles met Camilla Parker Bowles. Joshua David Duhamel (Minot (North Dakota), 14 november 1972) is een Amerikaans­e acteur. Hij won in 2002 een voor zijn rol in de soapserie Josh Duhamel presenteer­de de

In 2015 speelde hij de hoofdrol in de politieser­ie dat echter maar één seizoen liep. Hij was acht jaren getrouwd met Fergie. Ze hebben een zoon.

 ??  ??
 ??  ?? Josh Duhamel
Josh Duhamel
 ??  ?? Prins Charles
Prins Charles

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname