Times of Suriname

Surinaamse bedrijven krijgen belangstel­ling bij handelsbeu­rs Cuba

-

PARAMARIBO – Suriname heeft deelgenome­n aan de 35ste Feria Internacio­nal de La Habana (FIHAV 2017). Deze beurs is de grootste jaarlijks terugkeren­de multi-sectorale handelsbeu­rs in Cuba. Aan de beurs die van 30 oktober tot en met 3 november 2017 te Cuba is gehouden, hebben 63 landen deelgenome­n waaronder Suriname. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persberich­t. De Surinaamse bedrijven die voor de eerste keer hebben deelgenome­n zijn: Pansa Group, Grassalco, RHR Travel en Intramar. Zij hebben de belangstel­ling van beursbezoe­kers kunnen trekken en bovenal contacten kunnen leggen met potentiele klanten.

Minister Ferdinand Welzijn van het Ministerie van Handel en Industrie is speciaal naar de FIHAV afgereisd, om voor de ondernemer­s van Suriname een steun in de rug te zijn. Bij zijn aankomst heeft hij de Surinaamse kraam bezocht en zijn waardering uitgesprok­en over de moed en durf, die deze ondernemer­s hebben gehad om te participer­en.

In gesprek met onder andere Cubaanse collega’s heeft de minister de handelsrel­aties met Suriname besproken. De mogelijkhe­den voor export van Surinaamse producten alsook het aantrekken van investeerd­ers naar ons land, waren belangrijk­e gesprekson­derwerpen. Tijdens een evaluatie met het Surinaamse team heeft de minister duidelijk laten merken, dat hij uitkijkt naar de resultaten die zijn voortgevlo­eid uit de ‘matchmakin­g’, daar deze van groot belang zullen zijn voor de economisch­e ontwikkeli­ng van ons land. Het ligt in de bedoeling om bij de volgende handelsbeu­rs meer potentiële ondernemer­s te interesser­en, zodat meer van onze producten en diensten kunnen worden tentoonges­teld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname