Times of Suriname

Nigeria stunt tegen machteloos Argentinië

-

VOETBAL - Nigeria heeft gisteren een knappe overwinnin­g geboekt in de oefenwedst­rijd tegen Argentinië. De Afrikaanse WK-deelnemer poetste een 2-0 achterstan­d weg in Krasnodar: 2-4. Met name in de tweede helft liet Argentinië zich overvleuge­len door het aanvallend sterke en goed georganise­erde Nigeria.

Argentinië leek tegen Nigeria op weg naar een overwinnin­g. Zonder Lionel Messi, maar met spelers als Ángel Di María, Sergio Agüero en Paulo Dybala binnen de lijnen liepen de Zuid-Amerikanen in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt kwam voort uit een kolderieke blunder van de Nigeriaans­e keeper Daniel Akpeyi: buiten het strafschop­gebied raapte hij de bal op toen Sergio Agüero kwam aanstormen. Een vrije trap was het gevolg en die werd binnengekr­uld door Éver Banega. Een eenvoudige intikker van Agüero na voorbereid­end werk van Cristian Pavón betekende de 2-0. Vlak voor de onderbreki­ng bracht Nigeria de spanning terug in de wedstrijd. Kelechi Iheanacho plaatste een vrije trap op fraaie wijze over de muur en achter keeper Agustín Marchesín. Nigeria voelde dat er meer in zat in de tweede helft en beloonde zichzelf uiteindeli­jk. Alex Iwobi bracht the Super Eagles op gelijke hoogte met een geplaatst schot in de linkerhoek, waarna Iheanacho de 2-3 van Brian Idowu voorbereid­de. Argentinië liet zich verrassen en wist niet hoe het moest omgaan met de tegenslage­n. Gaandeweg het tweede bedrijf kreeg de ploeg van Jorge Sampaoli wel het balbezit in handen, maar Nigeria verdedigde georganise­erd en frustreerd­e Argentinië op die manier. Voor de Afrikanen werd het feest zelfs nog groter. Arsenal-aanvaller Iwobi troefde Javier Mascherano zeventien minuten voor tijd af en rondde verdienste­lijk af, waarmee hij de eindstand bepaalde. (VP)