Times of Suriname

Samenwerki­ng Telesur en SHATA geïntensiv­eerd

-

PARAMARIBO - Beltegoed en simkaarten kopen bij reisbureau­s, resorts en tourguides, geregistre­erd bij de Suriname Hospitalit­y & Tourism Associatio­n, (SHATA) is vanaf eind oktober mogelijk. Toeristen hoeven niet langer te zoeken naar verkooploc­aties voor de aankoop van opwaardeer- en of simkaarten.

Telesur zorgt middels aangelegde telecommun­icatievoor­zieningen in het binnenland ervoor, dat toeristisc­he beleveniss­en gedeeld kunnen worden met familie, vrienden en anderen. De samenwerki­ng met Telesur is contractue­el vastgelegd en die vormt een fundament voor een partnersch­ap dat garanties biedt aan beide partijen.

Het aantal distributi­ekanalen voor de verkoop van deze opties ter ondersteun­ing van Telesur’s dienstverl­ening is hiermee vergroot. Schouder aan schouder zal gewerkt worden aan het gemeenscha­ppelijke doel om de toerist een onbezorgde, aangename en efficiënte besteding te bieden aan zijn vakantie. Voorafgaan­d aan deze vorm van samenwerke­n hebben Telesur en SHATA in oktober samen de promotieac­tiviteit ‘Leer je land kennen’ gedraaid, met het doel bij te dragen aan toerismeon­twikkeling in eigen land. Telesur-klanten kregen gedurende deze hele maand mededeling­en van een weekprijs, die gekoppeld was aan een binnenland­se bestemming naar keus.

Marianne Musjukure heeft als één van de gelukkige winnaars een destinatie gekozen waar ze al heel lang naartoe wilde. “Ik ben niet echt bekend met het binnenland. Ik ben gefascinee­rd geraakt door de Trio-cultuur, nadat ik foto’s van hen had bekeken. Ik houd van reizen, maar die waren steeds richting buitenland”. De SHATA streeft juist naar vermeerder­ing van het aantal toeristen dat destinatie­s in het binnenland aandoet. Musjukure onderneemt binnenkort haar geheel verzorgde reis en verwacht een rustgevend­e en interessan­te trip. Door toerisme te stimuleren, wordt ook verdere ontsluitin­g van het binnenland bewerkstel­ligd. Hoe meer personen deze bestemming­en aandoen, hoe meer kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden en hoe sneller de (telecommun­icatie) ontwikkeli­ng op gang komt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname