Times of Suriname

Vijf doden door schietpart­ij bij Amerikaans­e basisschoo­l

-

VS - Bij een schietpart­ij bij een basisschoo­l in Rancho Tehama, in het noorden van de Amerikaans­e staat Californië, zijn zeker vijf doden gevallen. Ook raakten meerdere mensen onder wie ook kinderen gewond.

Eén van de doden is de schutter. Hij is door politiekog­els gedood, bevestigde sheriff Phil Johnston van de county Tehama.

Wie de andere slachtoffe­rs zijn, is onbekend. Hoe de gewonden er aan toe zijn is ook niet bekend. Ze werden met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. De omgeving van de school is door zeker honderd agenten afgezet. Getuigen hoorden meer dan honderd schoten. De resterende kinderen zijn in veiligheid gebracht. Volgens de autoriteit­en zou de schutter willekeuri­g in het rond hebben geschoten. De schietpart­ij zou zijn begonnen als een “gewelddadi­g huiselijk incident.”

De eerste melding werd dinsdagoch­tend om 8.00 uur gemaakt . Vanuit zijn huis zou de dader over straat zijn gelopen en lukraak om zich heen hebben geschoten. Hij liep onder meer langs de basisschoo­l van het kleine stadje. Uiteindeli­jk waren er zeker zeven schietinci­denten waar meldingen van zijn gemaakt. De politie kon de schutter uitschakel­en, die kwam daarbij om het leven. Meer informatie over de schietpart­ij is niet bekendgema­akt.

(NU.nl/Foto: Daily Wire)

 ??  ?? Volgens de autoriteit­en zou de schutter willekeuri­g in het rond hebben geschoten.
Volgens de autoriteit­en zou de schutter willekeuri­g in het rond hebben geschoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname