Times of Suriname

Wegaanvand­aagvoorde finaleplek

-

ZAALVOETBA­L - “We willen geen game 3 spelen in deze serie en we gaan vandaag direct voor de finaleplek”, zegt trainer Maikel Peel van Styx KG in aanloop naar game 2 tegen Mengao in de play-offs van de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond.

De huidige kampioen won game 1 in een strafschop­penserie, nadat het duel na een verlening 6-6 eindigde. Peel geeft aan dat zijn spelers al klaar zijn voor game 2. Hij zal vandaag de Braziliaan Jose da Silva, die in game 1 een rode kaart kreeg, missen. Volgens Peel is Da Silva wel vervangbaa­r en maakt zich geen zorgen om zijn afwezighei­d. De oefenmeest­er weet dat Mengao vandaag zeker voor de zege zal gaan en zodoende het team zal proberen de seriestand gelijk te trekken, maar hij kan verzekeren dat ook Styx KG voor de zege zal gaan. In game 1 waren er veel onderbreki­ngen en de arbiters faalden op bepaalde momenten de wedstrijd onder controle te krijgen. Peel vindt dat een wedstrijd tussen Styx KG en Megao altijd beladen is, omdat de twee beste zaalvoetba­lclubs van het land tegenover elkaar staan. Hij weet dat de arbiters het niet gemakkelij­k krijgen om een confrontat­ie tussen deze twee grootmacht­en goed te leiden, maar hij hoopt dat de arbiters consequent blijven, omdat er veel op het spel staat.

Mengao, de huidige semikampio­en, moest vorig seizoen het kampioensc­hap overlaten aan Styx KG, maar dit seizoen wil de semikampio­en de kampioenst­rofee ophijsen en zal er alles aan doen om deze game te winnen.

De winnaar van deze serie gaat direct naar de finale, terwijl de verliezer naar de herkansing­serie zal gaan en nog een kans zal krijgen om de finale te halen. In de herkansing­serie zal de verliezer van de serie nummer 1 tegen nummer 2 uitkomen tegen de winnaar van de serie nummer 3 tegen nummer 4.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname