Times of Suriname

Maradonawi­lopnieuwbo­ndscoachAr­gentiniëwo­rden

-

VOETBAL - Diego Maradona wil per direct terugkeren als bondscoach van Argentinië. De voormalig sterspeler bood zichzelf aan op Instagram nadat de nationale ploeg dinsdag met 4-2 verloor van Nigeria in een vriendscha­ppelijk duel. Maradona plaatste een afbeelding met winstperce­ntages van elf Argentijns­e bondscoach­es. Met 75 procent kan ‘Pluisje’ de beste statistiek­en overleggen. “Wie wint er het meest? Laten we conclusies trekken. Onze prestige staat op het spel, maar dat is niet de schuld van de spelers. Ik wil terugkeren!”, laat de boodschap van Maradona weinig aan duidelijkh­eid te wensen over.

Maradona (57) was van 2008 tot en met 2010 al bondscoach van het Zuid-Amerikaans­e land. Op het WK in ZuidAfrika sneuvelde het team onder zijn leiding in de kwartfinal­e tegen Duitsland. Daarna werd zijn contract niet verlengd.

Argentinië wordt sinds mei van dit jaar gecoacht door Jorge Sampaoli, die de ontslagen Edgardo Bauza opvolgde. Sampaoli (57) leidde het land zeer moeizaam naar het WK. Pas in de laatste groepsweds­trijd wist Argentinië met een 1-3 zege op Ecuador uitschakel­ing te voorkomen. Zaterdag won Argentinië in een vriendscha­ppelijk duel met 1-0 van WK-organisato­r Rusland. Dinsdag werd in Krasnodar ondanks een 2-0 voorsprong een pijnlijke 2-4 oefenneder­laag geleden tegen Nigeria.

Op 1 december wordt in het Kremlin in Moskou geloot voor het WK. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname