Times of Suriname

Australiës­teltWK-ticketveil­ig

-

VOETBAL - Australië is komende zomer van de partij op het WK in Rusland. The Socceroos wonnen in eigen huis met 3-1 van Honduras, dankzij een hattrick van Mile Jedinak. Het is de vijfde keer dat de Australiër­s aanwezig zijn op een wereldkamp­ioenschap, waar de beste prestatie tot nu toe het bereiken van de achtste finale is.

De eerste wedstrijd in de interconti­nentale play-offs eindigde in Honduras in 0-0. Om die reden begon Australië met een goede uitgangspo­sitie aan de thuiswedst­rijd. Toch duurde het lang voordat de wedstrijd werd opengebrok­en. In de eerste helft kreeg de thuisploeg kansen, onder meer via Tommy Rogic, maar Honduras haalde de rust zonder tegendoelp­unten.

Al snel in de tweede helft wist Australië de wedstrijd open te breken. Een vrije trap van Jedinak belandde via Henry Figueroa in het Hondurese doel. Snel daarna raakte Tim Cahill met een kopbal de lat. Een kwartier voor tijd gooide Australië het duel op slot. Bryan Acosta maakte hands in het strafschop­gebied, waarna de bal op de stip ging. Jedinak maakte geen fout en deed dat een paar minuten voor tijd ook niet.

Na een overtredin­g van Bryan Acosta kregen de Australiër­s opnieuw een strafschop, waardoor Jedinak vanaf elf meter de 3-0 op het scorebord zette. Vlak voor tijd redde Alberth Elis de eer voor Honduras en bepaalde de eindstand op 3-1. Australië mag zodoende voor de vijfde keer deelnemen aan een WK. (VP)

??  ?? Tim Cahill van Australië probeert hier een doelpunt te maken. (Foto: Nusport)
Tim Cahill van Australië probeert hier een doelpunt te maken. (Foto: Nusport)