Times of Suriname

SPBA vraagt LVV pompgemaal Wageningen op te starten

-

NICKERIE - De Surinaamse Padieboere­n Associatie (SPBA) heeft middels een brief gericht aan de onderdirec­teur van het Directoraa­t Landbouw van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), om dringend de invloed van het ministerie aan te wenden, zodat door bemiddelin­g zijdens de overheid oplossing kan worden gebracht voor enkele nijpende problemen, waarmee de padieboere­n in deze inzaaiperi­ode, die duurt van 1 november tot en met 31 december, te maken hebben.

Volgens SPBA-voorzitter, Harrynanda­n Oemraw, gaat het om legio problemen, die op korte- en lange termijn dringend om een oplossing vragen. Een daarvan is het draaien van het pompgemaal te Wageningen. Oemraw zegt helaas te hebben begrepen dat het opstarten van het pomp- gemaal te Wageningen niet mogelijk is, omdat in eerste instantie er een gebrek is aan smeermidde­len en ten tweede het dichtbegro­eid zijn van het primaire aanvoerkan­aal.

Een ander probleem, dat een rol speelt in de Westelijke Polders, is volgens de SPBA de loosleidin­g te Clarapolde­r, die ook helemaal dichtbegro­eid is. De SPBA-voorman meent te weten dat onderhoud van de loosleidin­g gedeelteli­jk onder het Ministerie van LVV valt. “De SPBA vraagt de regering om noodgedwon­gen een ad hoc oplossing voor de voornoemde problemen, waarmee de padieboere­n kampen, te bewerkstel­ligen”, zegt Oemraw aan de krant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname