Times of Suriname

K DOO DD N

-

92(7 A 1otch heeft de topper in de eerste divisie van de 6urinaamse 9oetbal ond tegen Walking oyz ompany W , die zaterdagav­ond in het Andre Kamperveen­stadion afgewerkt werd, met -0 gewonnen. ierdoor staat het team uit 0oengo nu alleen aan kop in deze competitie met vijftien punten uit twaalf duels, terwijl de verliezer blijft steken op twaalf punten. De wedstrijd kende een matige beginfase, waarin zowel 1otch als W veel balverlies leed. eide creserden enkele halve kansen, waardoor een doelpunt uitbleef in deze fase. In de 8ste minuut viel de grootste kans van de eerste helft aan de zijde van 1otch. De 0oengoneze­n kregen een hoekschop toegewezen en hieruit ontstond er een strafschop, omdat een verdediger van W het leder met zijn hand wegwerkte. Galgyto 7alea belastte zich met deze strafschop, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman 5onny Aloema. In de blessureti­jd van de eerste helft kwam 1otch toch op voorsprong. 8it een vrije trap kopte een aanvaller richting het doel, Aloema kon de inzet niet volledig wegwerken, waardoor verdediger Anderson 1eves 7rindade uit de rebound de -0 bin- nen kon tikken voor 1otch. ierdoor ging het team uit 0oengo met een nipte voorsprong rusten.

In de beginfase van de tweede helft leden beide wederom veel balverlies, waardoor er geen sprake was van grote kansen in deze fase. In de laatste kwartier voerde W het tempo op en zo kregen Giovanni Drenthe, ruce Diporedjo en 9angellino 6astromedj­o enkele goede kansen op de gelijkmake­r, maar deze kansen werden niet benut. Aan de andere kant kreeg 7alea enkele mogelijkhe­den om de wedstrijd definitief op slot te doen, maar ook hij faalde te scoren.