Times of Suriname

Hikers duwen everzwijn van klif in Spanje

-

De Spaanse Guardia Civil is een zoektocht gestart naar een groep wandelaars die een everzwijn van een klif hebben geduwd in een berggebied in Noord-Spanje. Dat melden Spaanse media. Het dier overleefde de val niet. De politie kreeg lucht van het voorval nadat een Spaanse dierenrech­tenactivis­t afgelopen week beelden van de ac- tie deelde op sociale media. Op die beelden is te zien hoe twee mannen het dier eerst porren met een stok, waarna het dier in het ravijn wordt geduwd.

Vijf andere mannen moedigen de twee aan, waarbij één van hen roept: “Nog een stukje verder en dan valt-ie.” Een achtste persoon legde het tafereel vast op camera. De beelden zijn vermoedeli­jk gemaakt op de Ruta del Cares, onderdeel van bergketen Picos de Europa. De Guardia Civil wil achterhale­n wat de exacte locatie is geweest en wie er op de beelden te zien zijn.

Een gemeentera­adslid van de gemeente Cabrales liet weten dat de actie niet ongestraft zal blijven: “We zullen proberen degenen te vinden die hiervoor verantwoor­delijk zijn, zodat ze kunnen boeten voor wat ze gedaan hebben. Dit is een misdaad en barbaars moordenaar­sgedrag.” Ming-Na Wen (Coloane, 20 november 1963) is een in China geboren, doch sinds haar vierde in de Verenigde Staten wonende actrice. Ze won in 1998 een Annie Award voor het inspreken van de (spreek)stem van het titelperso­nage in de tekenfilm Mulan. In 2001 werd ze samen met de gehele cast van televisies­erie ER genomineer­d voor een Screen Actors Guild Award. Ming-Na trouwde in mei 1990 met scenariosc­hrijver Kirk Aanes, maar het huwelijk liep drie jaar later op de klippen. Ze hertrouwde in 1995 met Eric Michael Zee, die ze ontmoette doordat de twee les hadden van dezelfde acteerdoce­nt. Daarbij liet ze haar achternaam Wen schrappen. Met Zee kreeg Ming-Na in 2000 dochter Michaela en in 2005 zoon Cooper Dominic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname