Times of Suriname

/ibanese prePier +ariri stelt aItreden Xit

-

/,%AN2N - De /ibanese premier Saad al-Hariri heeft zijn aftreden op verzoek van president 0ichel Aoun opgeschort. De -jarige ministerpr­esident keerde dinsdag in /ibanon terug na een verblijf in Saudi-Arabië en korte bezoeken aan )rankrijk en (g\pte. Al-Hariri en Aoun ontmoetten elkaar gisteren tijdens een militaire parade in %eiroet ter gelegenhei­d van de /ibanese onafhankel­ijkheidsda­g. “,k heb mijn ontslag ingediend bij de president, maar die heeft er bij me op aangedrong­en te wachten´, liet al-Hariri weten.

9olgens de premier wil Aoun de dialoog met de premier aangaan, in een poging de politieke crisis in /ibanon niet te laten escaleren. “,k heb gehoor gegeven aan zijn verzoek.´ Al tijdens zijn verblijf in Saudi-Arabië kondigde al-Hariri zijn aftreden aan. Hij deed dat uit protest tegen bemoeienis van ,ran met Arabische aangelegen­heden via de /ibanese sjiitische Hezbollah-beweging. :aarom hij dat daar deed, is nog steeds een raadsel. =ijn stap riep veel vragen op en leidde tot speculatie­s dat hij tegen zijn wil werd vastgehoud­en. Aoun liet direct na het besluit weten dat hij het ontslag van al-Hariri niet zou accepteren. De premier had zaterdag in 3arijs een onderhoud met de )ranse president (mmanuel 0acron, waarna hij dinsdag via Cawro terugkeerd­e naar /ibanon.

(NU/Foto:ad.nl)

 ??  ??
 ??  ?? De Libanese president Michel Aoun (links) praat met de Libanese premier Saad Hariri (rechts) tijdens een parade ter ere van de Libanese onafhankel­ijkheidsda­g.
De Libanese president Michel Aoun (links) praat met de Libanese premier Saad Hariri (rechts) tijdens een parade ter ere van de Libanese onafhankel­ijkheidsda­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname