Times of Suriname

'RUWPXQG JHHIW UXLPH YRRUVSURQJ ZHJ

-

9OET%$/ - %orussia 'ortmund heeft een uitgelezen mogelijkhe­id laten liggen om een einde te maken aan een bijzonder matige reeks in de %undesliga. +et team van trainer 3eter %osz stond zaterdag in het thuisduel met Schalke 4 al na 4 minuten met 4- voor, maar in de tweede helft dwong de aartsrivaa­l alsnog een gelijkspel af. 'oor de remise blijven die %orussen twee punten minder hebben dan Schalke om 1. 5% /eipzig staat op

punten, na een degelijke thuiszege op :erder %remen. +et team van %osz startte furieus aan de derby elke fout van Schalke werd genadeloos afgestraft. Een inzet van 1uri Sahin in de twaalfde minuut mislukte, maar de bal kwam alsnog bij de tweede paal terecht waar 3ierre-Emerick $ubameyang voor de 1zorgde. =es minuten later werkte %enjamin Stambouli een vrije trap van Sahin achter zijn eigen doelman. 'ortmund rook bloed en zette door na twintig minuten kopte 0ario G|tze de - binnen, na een goede actie van $ubameyang aan de rechterkan­t. Een rake volley van 5aphasl Guerreiro in de 4ste minuut bleek uiteindeli­jk ook meteen de ruststand 4- .

Schalke leek zodoende een kansloze tweede helft tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. Een goal van 1aldo werd wegens buitenspel afgekeurd, maar in de

1ste minuut kopte Guido %urgstaller op heerlijke wijze alsnog de 4-1 binnen. 9ier minuten later schoot $mire +arit zelfs de 4- binnen en 'ortmund kreeg niet veel later de volgende domper te verwerken $ubamayang kreeg zijn tweede gele kaart voor een domme overtredin­g op +arit. Schalke zocht met man en macht naar meer doelpunten en kwam via een schitteren­de inzet van 'aniel &aligiuri op 4- . +et was uiteindeli­jk 1aldo die de comeback van de bezoekers completeer­de 4-4. (VI)