Times of Suriname

Spannende eindfase Srefidensi Schaaktoer­nooi

-

SCH$.(1 'e *root meesters Sergei Tiviakov uit 1ederland en /a]aro %ru]on uit CuEa ]orgen voor een spannende eindfase van de vijfde Srefidensi Chess CeleEratio­n.

%eide topsFhaker­s gaan de laatste ronde van de Master klasse in als koplopers met

. punt. ,n de openklasse gaat Manish 5amjiawan al leen aan kop met . punt en is daarmee goed op weg om ]ijn titel te prolongere­n. 5amjiawan die tot en met de vijfde ronde een volle sFore had leed ]ijn eerste puntenverl­ies in de ]esde ronde. :)M .aithl\n Tjong Tjin Joe dwong tijdens de]e ronde een gelijkspel af van 5amjiawan. 'e koploper 5amjiawan ]al in de ]evende tevens laatste ronde uitko men tegen de *u\anese CM $nthon\ 'ra\ton. 'ra\ton en Tjong Tjin Joe ]ijn met een half puntje minder de naaste FonFurrent­en van 5amjiawan. Tjong Tjin Joe ]al in de laat ste ronde uitkomen tegen jeugdkampi­oen 3ierre Chang. Tijdens de aFhtste ronde in de]e klasse ]orgde de Surinamer Suradj Hanoeman voor de verrassing. Hanoe man wist ]ijn partij tegen :*M ;iaoEing *u uit China in winst om te ]etten. *u ]orgde eerder op de dag ]elfs voor een verrassing door van haar landgenoot *M Shanglei /u te winnen. Met de winst op *u klimt Hanoeman naar een gedeelde vijfde plaats en ]al in de laatste ronde op Eord

uitkomen tegen *M Sergei Tiviakov. 'e winnaar van de vorige editie *M /a]aro %ru]on heeft in de laatste ronde )M 5\an Harper uit Trinidad en ToEago als te genstander. 'e twee andere Surinamers )M 9iresh *iasi en CM 5omario SanFhes gin gen in de aFhtste ronde ak koord met een remise. *iasi is vrij in de laatste ronde terwijl SanFhes het ]al moe ten opnemen tegen )M Jesus *uerrero uit 9ene]uela.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname